De bästa iptv boxarna 2023

De 5 bästa IP-TV boxarna 2023 [Köpguide]

Vilka är de bästa ip-tv boxarna 2023? Traditionell TV har varit på tillbakagång i flera år nu på grund av de förändrade globala trenderna och den tekniska utvecklingen tack vare Smart TV.

Den utbredda tillgängligheten på internet har gjort alltmer tillgängligt för gemene man, inklusive TV. Nuförtiden kan du komma åt dina favoritprogram och filmer när du vill.

Med tanke på att bekvämlighet är det största konsumentbehovet i dagens snabba värld, har IPTV boxarna och Smart TV snabbt erövrat marknaden på grund av sin överlägsna användarupplevelse.

Om du inte har en Smart TV, eller en har en TV som saknar internetfunktioner, så kan en IP-TV box vara den perfekta lösningen för att komma åt appar och streamingtjänster utan att köpa en helt ny Smart TV. Men även om du redan har en Smart TV så erbjuder IPTV boxarna en starkare anslutning, högre stabilitet, prestanda och ofta tillgång till många appar.

Frågan som kvarstår är dock, hur vet du egentligen vilken av alla IPTV boxar som passar allra bäst för just dig. Det är något som vi hoppas kunna hjälpa till med i denna artikel där du kommer att få tips för att kunna välja bland de bästa ip-tv boxarna 2023.

1. Formuler GTV

Formuler GTV Produktbild
Produktbild för Formuler GTV

Formuler GTV eller Google TV är den första Formuler Android TV-boxen med officiell Google-certifiering.

Denna iptv box kommer även med en fjärrkontroll som har upp till 3 programmerbara knappar, som du kan binda till dina favoritappar för enklare åtkomst. Fjärrkontrollen använder sig av bluetooth och erbjuder styrning via Googles röstassistent.

Du laddar enkelt och smidigt ned appar direkt genom Google TV Play Store. Ladda ner appen för din favorittjänst och kom igång med streaming omedelbart enkelt och smidigt.

Upplev en hög prestanda tack vare 2 GB RAM minne som gör att boxen hanterar processer snabbare. Den senaste generationen inom hemunderhållning är här. Baserat på recensioner så tycker många att Formuler GTV är den bästa iptv boxen.

Ytterligare information om Formuler GTV

Formuler GTV drivs av Android TV. Den stödjer en ethernet hastighet på upp till 1 Gigabit och har inbyggt dualband wifi. Den använder sig av operativsystemet Android 9.0.

IPTV boxar från Formuler kommer även med en app förinstallerad som heter “MY TV Online 2”. Denna app kombinerar prestanda och funktioner för en app som ger en förhöjd användarupplevelse. Appen är exklusiv för boxar från Formuler vilket gör att de skiljer sig en del.

Läs även vår recension för Formuler GTV för mer kryddig information om denna iptv boxen.

Den stödjer uppspelning av material i upp till 4k HDR i 60fps för en tittarupplevelse som ständigt påminner dig om att den nya generationen äntligen är här. Det finns två stycken USB portar där den ena är USB 2.0 och den andra är USB 3.0.

Formuler GTV är en av de iptv boxar där inget extra behövs. Den täcker helt enkelt samtliga moderna behov som du har. Med sina 2 GB ram minne och 16GB lagring så erbjuder den en ordentlig prestanda.

2. TVIP S-Box 605

TVIP S-Box 605 Produktbild
Produktbild för TVIP S-Box 605

TVIP S-Box v.605 boxen är den senaste utvecklingen från TVIP, som kombinerar det maximala av tekniska möjligheter och ett redan integrerat WLAN.

Den agerar både som mediaspelare och funkar utmärkt för streaming. Den har till och med en egen inbyggd webbläsare så att du kan surfa direkt på din IP-TV box. Ladda ner appar för dina favorittjänster och börja streama från tjänster som Netflix, Amazon Prime Video, Disney + och många fler.

I detta sammanhang förses du som slutanvändare med oöverträffad bekvämlighet. Det är inte alltför ofta du stöter på en IPTV-box som du har lite klagomål på. En som är absolut pålitlig, kraftfull och helt enkelt får jobbet gjort. Så är dock fallet med TVIP S-Box 605 med 1 GB RAM som tillåter streaming i full HD eller 4K.

Ytterligare information om TVIP S-Box 605

TVIP S-Box 605 finns tillgänglig med både Android 6.0 eller Linux som operativsystem. Den erbjuder 1 GB RAM och 8 GB minne för en välbalanserad prestanda. Denna box har stöd för uppspelning upp till 4K ultra HD för en högkvalitativ tittarupplevelse.

Inbyggt finns WLAN i form av dual band wifi som erbjuder en smidig användning. Något annat som är riktigt smidigt är att fjärrkontrollen använder sig av Bluetooth, vilket gör att du inte behöver rikta den mot en mottagare på boxen för användning. Det kan tyckas vara en liten detalj, men det är riktigt tillfredställande att inte behöva rikta den i en specifik riktning vid användning.

Denna IP TV box använder sig även av moderna komprimeringstekniker såsom HEVC och VP-9 vilket resulterar i att belastningen på nätet minskas avsevärt, även vid streaming i 4k ultra hd. Den erbjuder 2 stycken USB portar men bägge är USB 2.0, det finns alltså inget stöd för USB 3.0. Med alla dessa fördelar i åtanke så är det klart varför många tycker TVIP S-Box 605 är den bästa iptv boxen.

3. Formuler Z10 Pro

Formuler Z10 Pro Produktbild
Bild av Formuler Z10 Pro

Formuler Z10 Pro använder sig av Android 10 och erbjuder hög prestanda i kombination med användarvänlighet. Den kraftfulle Z10 Pro har 2 GB RAM och 16 GB minne vilket resulterar i en hög prestanda som uppfyller alla kraven för en tv box år 2023.

Formulers exklusiva MYTVOnline2 är den bästa mediavisningsplattformen på marknaden som ger användarna ett förfinat och professionellt användargränssnitt. L

Omfattande optimering och sömlös integration med Android-system och inbyggd spelare tillåter användare att spela praktiskt taget alla mediaformat och navigera snabbt utan ansträngning genom menyerna i högsta hastighet.

För dig som är ute efter mer prestanda så finns även Formuler Z10 Pro Max som bland annat erbjuder ytterligare funktioner, samt dubbelt så mycket RAM och minnesutrymme. Du kan även läsa vår Formuler Z10 Pro Max recension där vi går igenom allt du behöver veta innan du köper dig denna IP-TV box.

Ytterligare information om Formuler Z10 Pro

Det finns en USB port på boxen i form av USB 3.0. Det finns en integrerad micro-SD-kortplats vilket gör det enkelt att spela upp filer från minneskort direkt i TV boxen.

Spela upp material i 4K ultra HD med upp till 60 bildrutor per sekund på TV apparater som stödjer detta. Streama i hög kvalitet utan ansträngning med hjälp av nätverksanslutningen som via kabel stödjer en hastighet på upp till 100mbit.

Eller ta del av den trådlösa Dual Band uppkoppling i AC kvalitet som erbjuder antingen 2.4 ghz eller 5 G. Välj den uppkoppling som passar dig allra bäst och kom igång med streaming redan idag.

Med en Realtek RTD1319 CPU och 2 GB RAM så är det en kraftfull IP TV box med liten formfaktor som helt klart möter alla behov du har av en tv box år 2023. Vi på Solberga-Teknik har förkärlek till Formuler Z10 Pro och därför tycker vi detta är den bästa iptv boxen.

4. INFOMIR MAG 524 W3

Infomir Mag 524 W3 Produktbild
Produktbild för INFOMIR MAG 524 W3

Infomir Mag 524 W3 använder sig av Linux som operativsystem och erbjuder en smidig och enkel användarupplevelse.

Njut av vanliga tv kanaler, video-on-demand och annat videoinnehåll i hög upplösning. Denna iptv boxen kan även spela upp filer över det lokala nätverket och från externa media. Infomir Mag 524 W3 har USB 3.0 för höghastighets överföring från USB minnen.

Den stödjer uppspelning av 4k ultra HD i upp till 60fps för en krystalklar bild i full HD när du ser på filmer och serier, så länge som din Smart TV eller TV stödjer 4k. Den lilla formfaktorn gör att den diskret passar in i de flesta vardagsrummen utan att fånga blicken.

Infomir Mag 524 W3 låter dig ladda ner appar för alla dina favorittjänster så som Amazon Prime Video, Netflix, HBO Max, Spotify för att streama dina senaste favoriter.

Ytterligare information om INFOMIR MAG 524 W3

Tack vare komprimeringstekniker och format såsom H.265 så är det möjligt att streama högkvalitativ media även vid långsammare internethastigheter.

Denna model har WLAN inbyggt och har därför dual band wifi tillgängligt, utöver ethernet porten som stödjer upp till 100 Mbit. Den har 2 stycken usb portar där en port är USB 2.0 och den andra är USB 3.0.

Infomir Mag 524 W3 har 1 GB ram och 4 GB minne i kombination med ett s905X2 chipset från Amiogic för en relativt hög prestanda för dess prispunkt. Särskilt i kombination med en ny GPU och en 25 % kraftfullare ARM Cortex-A53-processor som gör denna tv box riktigt kraftfull.

5. DreamTV Mini

DreamTV Mini Produktbild
Produktbild för DreamTV Mini

DreamTV Mini är en IPTV box som är känd för sin kvalitet och moderna design. Den använder sig av Android 9.0 som operativsystem och har en kraftfull CPU och ett RAM-minne på 2 GB.

Denna OTT-box har även en integrerad SD-kortläsare som gör det enkelt att spela upp media. Den har helt enkelt allt som du förväntar dig från de senaste IPTV boxarna på marknaden.

Se på dina favoritfilmer och serier i 4k ultra HD med HDR för att uppleva de i bästa möjliga kvalitet i full HD. Kom ihåg att du behöver ha en Smart TV eller TV som stödjer 4k för att kunna nyttja denna funktionalitet.

Det är en perfekt enhet som du kan bära med dig överallt och njuta av en smart TV bara med en vanlig TV. Den är enkel att installera och låter dig skapa dina egna favoritlistor, med dina egna favoritkanaler. En fantastisk kandidat för de bästa ip-tv boxarna 2023.

Ytterligare information om DreamTV Mini

Mini är utrustad med en inbyggd WiFi 2.4G/5G MIMO och en Ethernet-anslutning på 100 Mbit som gör att det är enkelt att streama i hög kvalitet.

Med sitt RAM-minne på 2GB och minne på 16 GB så erbjuder DreamTV Mini en hög prestanda och är snabb på att hantera det mesta.

DreamTV Mini har ett stort antal anslutningsalternativ med två stycken USB portar där en port är USB 2.0 och den andra är USB 3.0 för högre hastigheter. Gör det enkelt för dig själv att uppleva det senaste inom TV tittande med hjälp av DreamTV Mini’s enkla gränssnitt.

Källor och referens: https://sv.wikipedia.org/wiki/IPTV

Similar Posts

Lämna ett svar