DreamTV Mini Ultra HD IPTV Recension

DreamTV Mini Ultra HD IPTV Recension

Mini UltraHD IPTV Mediaspelare från DreamTV är en TV box med hög prestanda och en liten formfaktor. Om du har en äldre TV så kan denna typ av box vara ett mer ekonomiskt alternativ än att köpa en helt ny TV, detta då en IPTV set-top box gör din TV till en smartTV utan något krångel.

I denna recension tar vi en närmare titt på vad du kan förvänta dig av din Mini UltraHD IPTV-mediaspelare från DreamTV.

Utformning och anslutningar

DreamTV Mini UltraHD IPTV-mediaspelare har en modern utformning med ett yttre hölje av plast med ett utseende av borstad stål. Diagonalt längs ovansidan av boxen så löper en försänkning som dels agerar nedkylande och lägger till extra modernitet för utseendet. På framsidan av boxen finns en SD-kortläsare för dig som vill utöka minnet.

På höger sida av din Mini Ultra HD IPTV Mediaspelare så finns två stycken USB-portar. Den ena är USB 2.0 och den andra är USB 3.0. På baksidan finns en 100 Mbit ethernet-port, SPDIF port och en HDMI port. På baksidan finns även serviceingång samt hål för att fabriksåterställa din DreamTV Mini UltraHD-Mediaspelare vid behov.

DreamTV Mini Ultra HD produkt framsida svart

Funktioner och fördelar

IPTV-mediaspelare från DreamTV är Android driven och använder sig av Android 9.0. Den har inbyggd WiFi 2.4g och 5g MIMO anslutning som gör att du kan streama innehåll i hög fart. Med en IPTV box så krävs ingen satellitantenn för att kunna se på TV, allt som behövs är en internetanslutning via ethernet eller WiFi, samt ett eluttag.

DreamTV Mini Ultra skärm när den är inkopplad

Med DreamTV IPTV-mottagare kan du ställa in flera strömkällor och inkludera live och video-on-demand eller VOD som det även kallas. Du kan även avnjuta innehåll i hög kvalitet då DreamTV Mini Ultra HD mediaspelare stödjer 4K Ultra-HD och HDR 10. Det är dock värt att notera att du även behöver en TV som stöder uppspelning i 4K för att kunna njuta av denna bildkvalitet.

En annan utmärkt funktion är att du enkelt kan skapa en favoritlista som gör att du enkelt kan få tillgång till dina favoriter snabbt och enkelt utan att du behöver bläddra runt bland allt innehåll.

SE ÄVEN: De Bästa IPTV Boxarna 2022

Specifikationer och prestanda

Dream TV Mini Ultra HD är en kraftfull Android box som möter de allra flesta behov hos den genomsnittlige användaren. Med uppspelning i 4K och streaming över 5G WiFi så är det enkelt att njuta av underhållning så som den egentligen ska avnjutas. För dig som behöver lite extra lagringsutrymme så finns även möjlighet till att använda ett SD-kort för att ytterligare öka minnet.

 • 4k 60 FPS
 • 4-kärnig CPU
 • Flashminne 16GB
 • GPU Mali-G31MP2
 • WiFi 2,4G/5G MIMO
 • H2,64/H2,65
 • HDMI
 • 100 Mbit LAN/Ethernet
 • Optisk ingång
 • Mini USB Serviceport
 • SD-kortläsare
 • 1x USB 3.0
 • 1x USB 2.0
 • Bluetooth 4.2
 • Android 9.0
 • Quad-Core Amlogic S905X2-processor
 • 2GB RAM
Baksidan av DreamTV Mini Ultra HD

Fördelarna med en android IPTV box

Android TV är versionen av Android-operativsystemet som är speciellt utformad för att köras på tv-apparater. Den har funnits sedan mitten av 2014 när den ersatte den numera nedlagda Google TV. Precis som den mobila versionen av Android är operativsystemet Android TV mycket fragmenterat. Många tillverkare av Android TV-boxar har ändrat operativsystemet för att passa sina egna nycker och krav.

Och precis som mobilversionen finns det många olika utgåvor i omlopp på grund av oregelbundna uppdateringscykler. Google släpper regelbundet nya versioner, men det kan ta lång tid – i vissa fall år – att filtrera ner till alla enheter via tillverkarens trådlösa uppdateringar. Android TV OS finns också inbyggt i smarta TV-apparater. Vid olika tillfällen har kända tillverkare använt Android TV OS för att driva sina TV-apparaters smarta funktioner.

Skärmen som visas när du slår på boxen
DreamTV Mini Ultra HD IPTV Recension 7

Android TV handlar inte bara om att titta på videor. Det finns musikappar som Spotify och Pandora, videospelare som VLC och olika verktygsappar som filutforskare. Med en rad av de senaste och lätta att ladda applikationer som tillåter Live TV, multimedia on demand (HD-videoinnehåll och filmer), är en Android TV-box ojämförlig i sin förmåga att underhålla.

Det finns till och med spel som du kan ladda ned och spela direkt genom din Android box. Android-drivna spel blir mer komplexa, spännande och engagerande; med HD-grafik och det fascinerande funktioner.

Med en Android-spelfjärrkontroll kan du till och med ha bättre kontroll över spelandet. Har du någonsin tänkt på hur mycket du kan spara på 3D-spel med en Android TV Box? Utan att slösa bort din tid är det möjligt att hitta hett säljande spel i Google Play Store. Det kommer antingen att kosta dig några kronor, eller så är det gratis!

Fjärrkontrollen till dreamboxen

Med tanke på det stora utbudet av prispunkter kan du enkelt installera en premium-TV-box för Android TV på din huvud-tv och sedan använda billigare Android TV-donglar på andra TV-apparater runt ditt hem, och på så sätt få en konsekvent användarupplevelse i hela ditt hus till ett rimligt pris.

Planerar du att resa bort eller bor du hos en vän, ett lyxhotell eller semesterbostad? Bär din android TV-box som är kompakt i storlek och ha allt ditt favoritinnehåll med dig. Eftersom en så liten enhet enkelt bärs i väskan kan du alltid njuta av underhållning när du är på språng.

Android-plattformen med öppen källkod ger dig alla ovanstående fördelar i en mängd olika Android TV-boxar. Av alla dessa boxar så är DreamTV Mini Ultra HD mediaspelare helt klart en av de främsta alternativen.

Slutsats

Vi anser att en Android TV box är ett utmärkt sätt att få den optimala underhållningsupplevelsen direkt i det egna hemmet. Det finns dock en hel del olika enheter att välja bland, vilket gör att det ibland kan vara riktigt klurigt att välja rätt. Med detta i åtanke så föreslår vi därför Dream TV Mini Ultra HD IPTV för dig.

Det är en kraftfull IPTV box med hög prestanda, trots detta så är priset rättvist och ser till att du får vad du betalar för. Utöver detta så är det en högst användarvänlig installationsupplevelse och att använda boxen i vardagen är hur enkelt som helst.

Vi rekommenderar därför denna box för dig som är på jakt efter en ny Android IPTV box.

Similar Posts