Dreambox one ultra hd 4k recension

Dreambox One Ultra HD 4k Recension

Dreambox One Ultra HD är den senaste modellen av Enigma2 satellitmottagare från tillverkaren Dreambox, i det här fallet har de byggt en av de mest kraftfulla boxarna på marknaden.

Denna TV box kan användas som mediacenter för hela huset och kan spela upp TV, video, musik eller bilder. Med enastående egenskaper och massor av resurser gör One Ultra HD till ett utmärkt alternativ.

Men det finns massvis med nytt att hålla ögonen på:

Nytt ned denna modellen

I den här nya modellen har Dreambox varit en pionjär, som har tänkt utanför boxen när det gäller den här typen av mottagare, genom att vara det första märket som tillhandahåller en Amlogic-processor och försett den med den kraftfulla One Ultra HD med 53 000 DMIPS Quad-Core ARM Cortex-A73 och Dual-Core ARM Cortex-A53, med ett minne på 2 GB DDR4 RAM och ett internt minne på 16 GB eMMc flash.

När det gäller tuner så marknadsförs denna produkt med en dubbel satellittuner, det vill säga Twin-DVB-S2X kompatibel med Multistream.

Dreambox One Ultra HD 4k Recension 1

När det gäller grafik åtföljs Amlogic S922X-processorn av en Mali-G52 GPU, en annan avancerad komponent som tar denna mottagare till en annan dimension vad gäller enigma2-mottagare.

Utformning och anslutningar

Dreambox One Ultra HD-mottagaren har en attraktiv design med en liten futuristisk touch, det är en mottagare som utan att vara mini, är av små dimensioner.

Designen består av en svart plastlåda med tillverkarens logotyp på toppen och ventilationsöppningar på topp och sidor. Trots Dreambox One’s enorma datorkraft fungerar den tyst eftersom det har ett sofistikerat passivt kylsystem och därför behövs inga ytterligare aktiva fans eller fläktar.

Dreambox One Ultra HD 4k Recension 2

I den främre och övre delen har vi den silverfärgade Dreambox-tillverkarens logotyp, samt en serigrafi av receivermodellen på höger framsida, med en lysande strömknapp, även på framdelen finns en CI-kortplats samt plats för ett mikro SD-kort.

På baksidan är huvuddelen av perifera kontakter placerade, placerade från vänster till höger anslutning för de två tuners, Ethernet-nätverksingång, optisk utgång, serviceingång för återställning av mottagare, HDMI 2.0-utgång, två USB-ingångar, en 2.0 och den andra 3.0, strömadapteringång och strömknapp.

Dreambox One Ultra HD 4k Recension 3

System och prestanda

Vi ansluter Dreambox One Ultra HD till strömadaptern och när den bakre strömknappen trycks in startar mottagaren, den övre främre knappen blinkar i blå toner, denna process varar cirka 21 sekunder tills den grundläggande konfigurationen av enigma2-bilden börjar som standard.

Det första intrycket är att boxen är kraftfull och snabb. Att navigera genom systemet går snabbt och är smidigt tack vare den 6-kärninga processorn och RAM-minnet på 2 GB.

Slutsats

Vi anser att Dreambox One Ultra HD är en utmärkt iptv box för dig som gärna vill ha lite prestanda så att saker går snabbt och enkelt. Det är en prisvärd modell för den prestanda man får, samtidigt som det är en enkel och smidig användarupplevelse.

Vi rekommenderar även att du kikar på vår guide: De bästa iptv boxarna 2022.

Du behöver alltså inte oroa dig över att det ska vara krångligt att komma igång eller att du ska behöva vara en expert på TV-boxar, allt går lätt till och du är snabbt igång med att njuta av TV på riktigt.

Similar Posts