Inverter husvagn & husbil

Att hitta elektronik som har inbyggd support för 12 volt kan vara väldigt svårt, och även en väldigt kostsam affär. Många föredrar då istället att använda sig av inverters eller omvandlare som de också kallas. Dessa omvandlar likström till växelström, alltså 12v till 230v eller ibland 24v till 12v.

Dessa produkter är ett utmärkt campingtillbehör för dig som har husvagn eller husbil och vill kunna njuta av elektronik som hemma. Om du vill köpa inverter i hög kvalitet så har du kommit helt rätt då vi på Solberga Teknik har ett stort sortiment av omvandlare och andra produkter som du behöver på campingen.

Köp en inverter till din husvagn

Med hjälp av en omvandlare 12v så kan du använda en hel del elektronisk utrustning i din husvagn, båt eller husbil runt om i hela Sverige. Se på TV, använd kaffebryggare eller föna håret på campingen på ett enkelt och smidigt sätt.

Omvandla ström smidigt med en inverter 12v och slipp använda dyra alternativ som drivs på batterier och kostar skjortan.

Hur du hittar rätt inverter för dina behov

Det viktigaste är att ha en bra överblick för hur mycket ström du faktiskt behöver för att driva enheten. Du behöver ha lite mer spänning än vad enheten drar för att kunna använda enheten. Om du exempelvis använder en enhet som använder 800 w så behöver du ha en inverter som ger runt 1000 w för att kunna nyttja den utan problem.

Det bästa är därför att se över dina behov och därefter shoppa enligt dessa behov. Idag hittar du flera olika alternativ i vårt sortiment med olika styrkor, det allra vanligaste är dock 230 v som vi nämnde ovan.

Vad är sinusvåg för något?

Sinusvåg är benämningar för hur invertern matar ut ström. Det finns exempelvis ren sinusvåg som klarar av att driva i stort sett allt du kopplar in i den, så länge som antalet watt inte är för högt. Det finns även modifierad sinusvåg inte matar ut el konstant.

Vi rekommenderar i stort sett alltid ren sinus när du skall köpa en inverter eller när du omvandlar 12v till 230v.

För dig som vill använda både landström och växelriktare så gäller det att vara försiktig om du endast har en enda slinga. Om du har bägge inkopplade på samma slinga så kan det uppstå olyckor som kan skada utrustningen. Vi rekommenderar därför inte att du försöker dig på detta på en enda slinga om du inte specifikt köper utrustning som stöder detta.