Köp CA Modul online

En CA-modul är en avkodningsmodul (översättare) för användning i digitala TV-mottagare med "Common Interface-ingång" (CI eller CI+), t.ex. plattskärms-TV, DVB-T-mottagare för TV via egen antenn, kabel-TV-tuners (DVB-C) eller satellitmottagare (DVB-S).

CA-modulen gör att kortet kan anslutas till enheten och förstås korrekt av mottagaren och därmed avkoda TV-signalen. Det är därför viktigt att välja rätt CA-modul för det kodningssystem som TV-bolaget sänder. De nya CI+-modulerna används främst för TV-apparater med DVB-T2-tuner och HD-kanaler.

Med en CA-modul så finns inte längre något behov av en digitalbox då avkodningen sker direkt i din TV med hjälp av CA-moduler. Det enda som behövs är att din TV har plats för en CA-modul och själva programkortet.

Hos Solberga Teknik finns ett stort sortiment av CA-moduler

I vårt sortiment hittar du bland annat Conax SmarCAM-3 som är godkänd för användning med Com Hem. Denna modul har en inbyggd DVB-C mottagare och låter dig se på digital TV utan att du behöver använda en digital-TV-mottagare i form av en box.

Här på Solberga Teknik hittar du även CI+ CryptoCAM som används för att avkoda Cryptolite och Cryptoguard. Dessa är säkerhetslösningar som används för ett flertal högupplösta TV kanaler i olika länder.

Ett annat populärt alternativ är SMIT SCM VIACCESS som främst används för att avkoda boxers kanaler i Sverige. Beställ en CA-modul från Solberga Teknik för att njuta av digital-tv utan kablar och extra enheter. Allt du behöver är ett programkort och en TV apparat som har stöd för modulen.

Hur fungerar CA-moduler?

I Sverige så finns det ett antal kanaler som är gratis och som sänds över marknätet. Men det finns också många betalkanaler som krypteras med hjälp av olika kodningstekniker. Ett par vanliga exempel är kanaler från Boxer, Comhem eller Viasat. För att kunna se på dessa kodade kanaler så behöver man avkoda krypteringen. Detta är något som kan göras med hjälp av en digitalbox eller moduler.

CA-modulens uppgift är att låsa upp kanalerna som finns på programkortet, detta tillåter dig att kunna se låsta program och kanaler. CA moduler gör att du slipper investera i en extern digitalbox och att du slipper extra kablar. Naturligtvis finns det även fördelar med att ha en digitalbox istället för en CA-modul.

Exempelvis så har digitalboxar ofta flera alternativ och inställningar för dig att ändra, och det är även enklare att felsöka eventuella problem med en digitalbox. För CA-moduler så ser du egentligen väldigt få saker, vilket gör det till en enkel användarupplevelse, men ett mindre optimalt val ifall problem skulle inträffa.

Hur installerar man en CA-modul?

I första hand så bör du använda dig av medföljande instruktioner för din CA-modul och din TV-apparat om möjligt.

Din TV bör ha en plats på baksidan för en CA-modul om den är kompatibel med externa moduler. Börja med att placera programkortet i modulen och skjut sedan in modulen i facket på baksidan av din TV.

Kom ihåg att din CA-modul kommer att sticka ut några centimeter även efter att den är placerad korrekt. Det kan även ta ett par minuter för din TV att upptäcka CA-modulen efter att du slagit på den. Avvakta därför i minst 10 minuter innan du börjar felsöka om du precis har satt in CA-modulen för första gången.