Hos oss hittar du ett antal satelliter i olika utföranden från olika tillverkare. Vi erbjuder allt från enkla paraboler som du själv ställer in, till paraboler som Selfsat SNIPE 4 som har en egen app och som elektroniskt ställer in sig själv för optimal upptagning av signalen från din föredragna satellit.

Hur satellit-TV funkar

Satelliterna ligger på en bana i rymden ca 36 000 kilometer ovanför jordens yta. De ligger i ett bälte runt ekvatorn och täcker därför en hel del yta. Signalen sänds från satelliten ned mot jorden, en parabol fångar helt enkelt upp flera av dessa signaler, och koncentrerar de vid en central punkt på parabolen. Större paraboler kan fånga upp fler signaler, medan mindre paraboler fångar upp mindre signaler.    För att se på Svenska kanaler så räcker det därför ofta bra med en mindre parabol. Men för att kunna se utländska kanaler så kan en större parabol behövas, eller flera paraboler tillsammans som fångar upp flera signaler. Det är värt att notera att vissa kanaler kräver att du har ett programkort eller ett abonnemang hos en TV leverantör för att ta del av utbudet. Med hjälp av en satellitbox så kan du avnjuta TV i hög kvalitet var du än befinner dig. 

Fånga upp signalen enkelt med automatik

Tidigare har det krävts en hel del när det gäller montering och installation av paraboler. För bara några år sedan så gällde det att själv rikta parabolen i rätt riktning och ställa in den perfekt med lutning och liknande. Idag finns det dock alternativ som sköter allt helt automatiskt. Det är så användarvänligt som möjligt. Ett exempel är Maxview Omnisat Seeker Wireless, med en parabol på 85 cm och en supersmidig kontrollpanel.