• XORO WLAN-Internetradio DAB700IR

  XORO WLAN-Internetradio DAB700IR

  1 899,00 kr inkl. moms

  Internetradio DAB 700 IR har en digital FM-tuner med DAB. Njut av alla dina radiosändare fritt och i glasklar kvalitet.

 • XORO WLAN-Internetradio HMT300V2XORO WLAN-Internetradio HMT300V2

  XORO WLAN-Internetradio HMT300V2

  1 499,00 kr inkl. moms

  XORO HMT 300 internetradio

  Njut av idel obegränsade programval: via WLAN kan du ta emot över 27 000 sändare från hela världen. Här finns något för alla smaker garanterat det rätta musik! Alternativt kan du njuta av dina favoritlåtar även via USB-anslutningen.

 • XORO WLAN-Internetradio HMT500PROXORO WLAN-Internetradio HMT500PRO

  XORO WLAN-Internetradio HMT500PRO

  1 999,00 kr inkl. moms

  Xoro HMT 500 PRO – Micro Stereosystem

  Du har oändlig programmångfald: via WLAN, DAB+ och FM får du mycket över 30 000 kanaler från hela världen. Kompatibel med Spotify Connect. Det finns garanterat rätt musik för varje smak. Du har översikt över all information: På den fullgrafiska LCD-skärmen kan du se den valda sändningen, den aktuella musiken som spelats samt datum och tid.

Internetradio ger dig möjligheten att lyssna på radiokanaler via internet snarare än via radiovågor. Detta resulterar i ett bredare utbud och högre ljudkvalitet. lyssna på radiokanaler bortom ditt lokala område och ta del av radio från USA, Australien eller Sydafrika till exempel. Ta del av kanaler som endast sänder den genre som du själv älskar för att hitta nya och spännande låtar att lägga till på din spellista till exempel. Många anser att radio är omodernt, internetradio är en modern tappning på en klassisk teknologi som låter dig avnjuta musik och radioprat från alla världens hörn enkelt och smidigt.

Hur internetradio funkar

Internetradio är en ljudtjänst som använder Internet som ett distributionsmedium för sändningar istället för de traditionella radiovågorna. Den korrekta termen som används för internetradio är webbsändning, eftersom det faktiskt inte sänds via trådlösa signaler. Det är en form av strömmande media där innehåll vanligtvis tillhandahålls live istället för att vara förinspelat som vissa podcasts.

Internetradio avser ljudtjänster som sänds via Internet. De flesta är förknippade med en traditionell radiostation som helt enkelt streamar sitt innehåll över internet med traditionella radiosignaler. Andra internetradiostationer är oberoende. Det fina med internetradio är att den har en global räckvidd. Vem som helst, var som helst med en PC, mobil enhet och en webbläsare, kan ansluta till en internetradiostation.

Internetradio kan också syfta på fristående enheter som ansluter till internet via Wi-Fi eller ett lokalt nätverk (LAN) för att strömma internetradioljudtjänster. Dessa enheter är vanligtvis formade som traditionella FM-radioapparater för nostalgi, medan vissa tillverkare använder en mer modern designstrategi.

Skillnader mellan internetradio och FM radio

Internetradio

 • Förlitar sig på internet och dataanvändning. Radiosändningen streamas online och alla med internetuppkoppling kan lyssna på den.
 • Går att lyssna på med smartphones via internet.
 • Kan drivas, och är tillgänglig för alla.
 • Eftersom sändningen sker via internet så är sändningen global.
 • Bättre ljudkvalitet och väldigt få eller inga statiska ljud.

FM radio

 • Inga data krävs. Förlitar sig på radiovågor som sänds från en enda sändningsstation. Alla som har en radiomottagare kan lyssna på den.
 • Kan inte lyssnas på smartphones utan radiomottagare eller antenn, som ofta finns i hörlurar.
 • Sänds vanligtvis av licensierade stationer.
 • Geografiskt begränsad av sändarens räckvidd.
 • Ljudkvaliteten varierar beroende på ditt avstånd och från sändaren. Statisk spänning och ljudstörningar ökar när du rör dig bort från källan.

Tips på bra radioapparater som använder WiFi

Hos oss på Solberga Teknik hittar du ett flertal olika radioapparater att välja bland med olika funktionalitet. Vissa erbjuder kombinerad internetradio och FM-radio på samma gång, som Xoro DAB 150-IR. Andra erbjuder integrerad funktionalitet med Spotify såsom Xoro DAB 700-IR för ett enormt utbud av innehåll för dig att lyssna på. Här hittar du därför enkelt och smidigt den bästa internetradion för dina behov.