I dagens smarta hem så är ett stabilt nätverk en av de viktigaste delarna. Det är kritiskt att det är enkelt att komma igång och att det fungerar bra för att sömlöst kunna surfa och streama. Hos oss på Solberga Teknik finns därför flera olika routrar och accesspunkter tillgängliga som du kan använda dig av för en ökad räckvidd på ditt trådlösa nätverk.

Här hittar du allt du behöver för att komma igång med ett stabilt nätverk där hemma redan idag, både trådat och via WiFi. Routers och diverse tillbehör som nätverkstestare eller fönstersatser från kända varumärken går att hitta i vårt sortiment till fördelaktiga priser och fri frakt. Om du undrar över någon produkt eller behöver tips för hur du bygger upp ditt nätverk i hemmet så finns vår kundservice tillgänglig för att hjälpa dig.

Produkter för nätverket där hemma eller på företaget

För dig som vill avnjuta globalt innehåll utan barriärer finns exempelvis Vilfo VPN Router som innehåller integrerade OpenVPN-tjänster. Du behöver alltså inte lägga ned tid på konfigurationsfiler utan den ska helt enkelt kopplas in, sedan är du i stort sett redo att gå online. Den kan användas som en grundläggande router, men för den intresserade så finns det en hel del inbyggd funktionalitet att nyttja. Vilfo VPN Router ger möjligheten till upp till 10 aktiva VPN-anslutningar på en och samma gång. Vill du avnjuta Amerikanska Netflix på din smart-TV så är det bara ett exempel på vad som är möjligt. Välj själv mellan trådad uppkoppling eller WiFI med hastigheter på upp till 500 mbit under kryptering.

Om du har ett behov av mobilt bredband så finns även TP-Link DWR-921 som endast behöver ett SIM-kort och en strömanslutning för att användas. Surfa i 4G och anslut via kabel eller WiFi till flera olika enheter. Om routern känner av att 4G signalen blir allt för låg så slår den automatiskt över till 3G för att erbjuda optimal uppkoppling och hastigheter.

Visste du om att du enkelt och smidigt kan bättra på WiFi täckningen? Med hjälp av en accesspunkt eller Wi-Fi Mesh så kan du enkelt och smidigt se till att samtliga ytor har tillgång till ditt trådlösa nätverk. Hos oss hittar du till exempel Wi-fi Mesh Home Kit 1610 från Strong som erbjuder upp till 200 kvadratmeters räckvidd på ditt trådlösa nätverk. Att komma igång är hur enkelt som helst och tar bara någon minut att göra. Få mer pålitlig täckning och räckvidd på ditt trådlösa nätverk utan att behöva ta upp tid och energi.

Tips för hur du placerar routern för bästa möjliga trådlösa internet

Välj en central plats

Routers skickar signalen ut i alla riktningar, så om den lämnas i hörnet av ditt hem, skickas en betydande andel av din trådlösa täckning utanför ditt hem. Det är bäst att flytta routern till en central plats för att optimera signalen. Att installera en router tvärs över huset från modemet kan vara besvärligt. Det kan exempelvis kräva att man manuellt drar en nätverkskabel under golvet eller tar hjälp av powerline-nätverksadaptrar. Men den förbättrade trådlösa täckningen kommer att vara värt det.

Lyft upp routern

Routers tenderar att sprida signaler nedåt, så det är bäst att montera routern så högt som möjligt för att maximera täckningen. Det bästa är att försöka att placera routern ca 1,5-2 meter upp från golvet om möjligt.

Undvik annan elektronik

Försök att välja en plats som är borta från annan elektronik och stora metallföremål. Ju fler väggar, stora hinder och elektronik nära din router, desto större är chansen att något stör signalen.