• FUBA DAT 912 STORPACK (6 st)FUBA DAT 912 STORPACK (6 st)

  FUBA DAT 912 STORPACK (6 st)

  2 199,00 kr inkl. moms

   

  En mycket bra och högklassig antenn från FUBA.

  Förmonterad 27-element UHF-antenn för mottagning av DVB-T-signaler med en frekvens mellan 470 till 860 MHz.

  Nu med inbyggt lte filter.

 • FUBA DAT 920 LTEFUBA DAT 920 LTE

  FUBA DAT 920 LTE

  499,00 kr inkl. moms
  • Mycket prisvärd gitterantenn med 28 element, gain 13,5dB.
 • FUBA FUBA DAT 912 LTEFUBA FUBA DAT 912 LTE

  FUBA FUBA DAT 912 LTE

  469,00 kr inkl. moms

  En mycket bra och högklassig antenn från FUBA.

  Förmonterad 27-element UHF-antenn för mottagning av DVB-T-signaler med en frekvens mellan 470 till 860 MHz.

  Nu med inbyggt lte filter.

 • FUBA Fuba DAT903 COMBO LTEFUBA Fuba DAT903 COMBO LTE

  FUBA Fuba DAT903 COMBO LTE

  559,00 kr inkl. moms
  • En högklassig kombi antenn med 28 element från Fuba med inbyggt lte filter.
 • MEGASAT DVB-T2 M- 40

  MEGASAT DVB-T2 M- 40

  595,00 kr inkl. moms

  Powerful DVB-T (SD) and DVB-T2 (HD)  antenna from Megasat guarantees very good reception performance for all terrestrial TV and radio signals. The active DVB-T antenna is suitable for indoor and outdoor use and is powered by the included power supply. Optionally, the power supply can also be via the DVB-T receiver, if this supplies the required 5 volts via the antenna socket.

 • TELEVES Televes Antenn DiNova

  TELEVES Televes Antenn DiNova

  1 890,00 kr inkl. moms

  DINOVA är ett resultat av flera års utvecklingsarbete inom Televes.
  Det som har givit Dinovan en särställning är att man lyckats förena och förstärka flera viktiga parametrar inom antennteknologin såsom brus, strörningsskydd, filterteknik och givetvis kraven på mekanisk stabilitet.

 • TELEVES Televes Antenn OmninovaTELEVES Televes Antenn Omninova

  TELEVES Televes Antenn Omninova

  3 195,00 kr inkl. moms

  En intelligent och rundmottagande antenn, som ej behöver riktas in eller optimeras

  Den rundmottagande designen tillåter mottagning över 360º, eftersom ingen inriktning behövs vid förflyttning är detta det ideala valet för mobila fordon (båtar, camping etc)..

  BOSSTech-systemet styr automatiskt nivån på den mottagna signalen (antingen mycket hög eller mycket låg) för alltid att ge optimal utnivå. Den nya designen med TForce-teknik gör den intelligenta Omninova ännu mer mångsidig.

 • TERTEK TERTEK Internet MIMO-DAB-TV (utan fäste)TERTEK TERTEK Internet MIMO-DAB-TV (utan fäste)

  TERTEK TERTEK Internet MIMO-DAB-TV (utan fäste)

  4 790,00 kr inkl. moms

  TERTEK Internet MIMO/DAB+/TVTertek-antenn där du kan ta emot både Internet och DAB+/TV. Tertek-antennen tar emot både vertikala och horisontella signaler, levererade med 12/24/220 volt matning med flera uttag.

 • TRIAX Triax Kombi 57 el K5-12/21-60 5el VHF 52el UHFTRIAX Triax Kombi 57 el K5-12/21-60 5el VHF 52el UHF

  TRIAX Triax Kombi 57 el K5-12/21-60 5el VHF 52el UHF

  629,00 kr inkl. moms
  • Kanal, 5-12/21-69
  • Element, 5/52st
  • Antennvinst (VHF/UHF), 8,0/14,5dB
  • Fram/back förhållande(hor./ver.), 17,0/25,0dB
  • Öppningvinkel (hor./ver.) grader+-, 31/15
  • Mått längd/bredd mm, 1725×880

UHF-vågorna används i stor utsträckning för moderna kommunikationsändamål. De kan sprida sig väl synligt, vilket innebär att de inte hindras av kullar eller byggnader. UHF-radiovågor har ett stort antal tillämpningar, bland annat tv-sändningar, mobiltelefoner, satellitkommunikation, GPS, personliga radiotjänster med mera.

I Sverige placerades alla digitala TV-sändningar på UHF-bandet när tekniken först kom ut, och det är fortfarande det mest populära frekvensbandet för sådana sändningar idag. Det formella namnet på detta frekvensspektrum är "ultrahög frekvens" (UHF), men det kallas ofta helt enkelt för "decimeterbandet" eftersom de våglängder som är förknippade med dessa frekvenser är mellan en meter och en tiondels meter. UHF-vågor spelar en viktig roll för många former av modern kommunikation.

Köp UHF antenner

Vi erbjuder en rad högkvalitativa UHF-antenner som är perfekta för dig som vill ha mottagning av DVB-T-signaler. FUBA DAT 912 LTE är ett utmärkt alternativ, med ett inbyggt lte-filter och ett frekvensområde på 470 till 860 MHz. Om du letar efter en antenn som är lätt att installera är den förmonterade UHF-antennen med 27 element ett utmärkt val. Våra produkter är av högsta kvalitet och ger dig bästa möjliga mottagning. Fördelen med denna antenn är att den innehåller ett LTE-filter, vilket förbättrar kvaliteten på din mottagning.

MEGASAT DVB-T2 M-40 är en kraftfull DVB-T (SD) och DVB-T2 (HD) antenn som garanterar mycket goda mottagningsprestanda för alla markbundna TV- och radiosignaler. Den aktiva DVB-T-antennen lämpar sig för inomhus- och utomhusbruk och drivs av det medföljande nätaggregatet. Som ett alternativ kan strömmen också tillföras via DVB-T-mottagaren, om denna matar de nödvändiga 5 volterna via antennuttaget. Detta gör produkten till ett mångsidigt och bekvämt alternativ för dem som vill ha tillförlitlig tillgång till digital marksänd tv och radio.

TERTEK Internet MIMO DAB+/TV-antennen är en unik allt-i-ett-enhet som gör det möjligt för användare att ta emot både Internet- och DAB+/TV-signaler. Antennen använder MIMO-teknik för mottagning av både vertikala och horisontella signaler och levereras med 12/24/220 volts strömförsörjning med flera uttag. TERTEK Internet MIMO är också UV-beständig och kan enkelt anslutas till en router eller ett modem. Den optimala 360 graders signalmottagningen och den enkla installationen gör TERTEK Internet MIMO DAB+/TV-antennen till ett idealiskt val för varje hem, kontor, husbil eller husvagn.

Televes Antenn Omninova är en intelligent rundstrålande antenn som inte behöver riktas eller optimeras. Den rundstrålande konstruktionen möjliggör mottagning över 360º, eftersom ingen inriktning behövs vid rörelse, vilket gör den till det idealiska valet för mobila fordon (båtar, husbilar etc.). Antennen styr automatiskt nivån på den mottagna signalen för att alltid ge optimal utgångsnivå. Detta gör den till ett idealiskt val för dem som vill ta emot bästa möjliga signal utan att behöva oroa sig för att anpassa eller justera antennen.

Frågor och svar (FAQ)

Kan man sammankoppla flera UHF-antenner?

Det är möjligt att koppla ihop flera tv-antenn för att förbättra signalmottagningen. Detta är särskilt användbart i områden med svag signal eller på platser där det är önskvärt att ta emot flera UHF-kanaler.

I Sverige är det särskilt bra att koppla ihop antenner för att ta emot danska program i Skåne och för att förbättra mottagningen längs de norska och finska gränserna. Det är möjligt att förbättra signalstyrkan och mottagningskvaliteten, vilket ger bättre tillgång till en mängd olika UHF-kanaler.

Ska jag ha en utomhus- eller inomhus antenn?

När det gäller tv-antenner finns det två huvudtyper: inomhus och utomhus. Om du behöver en inomhusantenn finns det några saker du bör tänka på. För det första är inomhusantenner i allmänhet mindre kraftfulla än utomhusantenner. Det innebär att de kanske inte kan fånga upp signaler från lika långt håll. Däremot är de ofta mer riktade, vilket innebär att de kan vara bättre på att fånga upp signaler från en viss riktning.

Om du bor i en lägenhet eller vill ha en antenn till din båt eller husvagn behöver du en inomhusantenn. Inomhusantenner är också vanligtvis mindre och lättare att dölja än utomhusantenner.

Är det risk för störningssignaler med UHF antenner?

När man väljer ett trådlöst system är det viktigt att beakta risken för störningar från annan elektrisk utrustning. Störning är ett mindre problem vid UHF-frekvenser, vilket gör UHF-system till ett bra val för användning i situationer där det finns andra trådlösa system. Detta beror på att fler frekvenser är tillgängliga på UHF, vilket minskar risken för störningar från andra system.

Dessutom är det mindre sannolikt att UHF-signaler blockeras av hinder som väggar och golv, vilket gör dem idealiska för användning i byggnader där siktlinjen kan vara ett problem. Om du letar efter ett trådlöst system som ger tillförlitlig prestanda i många olika miljöer är ett UHF-system ett utmärkt alternativ.

Ska jag ha UHF eller VHF antenn?

När man väljer mellan UHF- och VHF-system finns det ett antal viktiga faktorer att ta hänsyn till, t.ex. när och hur systemet kommer att användas, frekvensbandets framtid samt hårdvarans prestanda och kostnad. UHF-signaler är kända för att färdas bättre genom terräng än VHF-signaler, men den största fördelen med UHF är dess korta våglängd, vilket möjliggör mindre tv antenn. Många antenner kombinerar både UHF och VHF för bästa möjliga mottagning. I allmänhet är VHF-system dyrare än UHF-system, men de har bättre prestanda. I slutändan beror beslutet om vilket system som ska användas på en mängd olika faktorer, och det är viktigt att väga alla alternativ innan man fattar ett beslut.