En TV och fyra satelliter med 4-1 Switch

Med en 4:1 switch med DiSEqc omvandlare kan du enkelt titta på kanaler från upp emot fyra satelliter. Omvandlaren fungerar som en kommunikationscentral och skickar endast vidare de signaler som du för tillfället vill ha för att se det program du önskar. 

Med koaxialkabel kopplad till switchen från två olika satellitmottagare och sedan vidare till en antennförsärkare om det behövs innan signalerna tas upp av boxen är det enkelt att koppla ihop hela anordningen. Därefter gör du en vanlig kanalsökning för att hitta alla aktuella kanaler från de två satelliterna som du sedan kan välja emellan.

Fyra satelliter i en box

För att enkelt kunna titta på utbudet från fyra olika satelliter på en och samma gång behöver du en 4-1 Switch. Den kopplas in direkt efter mottagaren och innan annan utrustning som antennförstärkare eller LNBn kopplas på koaxialkabeln. Den sitter mellan satellitmottagarna och boxen och kopplar blixtsnabbt om så att signalerna från rätt satellit går igenom när du byter kanal. Det gör att du utan att märka det kan byta mellan två kanaler som sänds från två olika satelliter.