• NORDSAT Wifi-kabelNORDSAT Wifi-kabel

  NORDSAT Wifi-kabel

  99,00 kr inkl. moms

  Guldpläterad optisk Wifi-kabel för de tunga nerladdningarna ;-)

  802.11b/g/n standard

  Minimal design

  WPA säkerhets anslutning

 • NORDSAT Wireless USB 2.0NORDSAT Wireless USB 2.0

  NORDSAT Wireless USB 2.0

  250,00 kr inkl. moms

  WLAN Dongle med antenn för bättre mottagning av WiFi Signal från Router.

 • TELESYSTEM Powerline kitTELESYSTEM Powerline kit

  TELESYSTEM Powerline kit

  495,00 kr inkl. moms

  Highlights

  • HomePlug AV standard compliant, high-speed data transfer rates of up to 200Mbps
  • Twin Pack design helps establish a basic powerline network
  • Super small design with a new exterior, blends indiscreetly in front of any power outlet
  • No new wires, Easy Plug and Play operation, No configuration required
  • Patented Power-Saving Mode automatically reduces power consumption by up to 65%*
  • Maximum number of connectable PLKs in one system: 8
 • TELESYSTEM Powerline kit med hotspot/wifiTELESYSTEM Powerline kit med hotspot/wifi

  TELESYSTEM Powerline kit med hotspot/wifi

  585,00 kr inkl. moms

  TVset-top-box, PCnätverksenhetermediaspelarekonsol  vårt hus har allt mer måste-vara-anslutna-produkter.

  TELE System PLink WiFi 0.4 är elnäts kit som gör att du kan förlänga signalen täckning av din ADSL-modemrouter (och ditt lokala nätverkpå ett enkelt sätt med hjälp av elektrisk ström hemma.

  Sätt bara in adaptern P0,4 länk till eluttagethem till modemetrouter överföra ADSL-signalen till ett annat rum via elnätettill varje enhet som är ansluten via kabel eller WiFi-mottagare PLink 0.4 wifi.

 • TELESYSTEM Wi TVTELESYSTEM Wi TV

  TELESYSTEM Wi TV

  969,00 kr inkl. moms

  Wi.TV är det nya sättet att titta på TVKänn dig fri att röra dig överallt i ditt hus när du följer en fotbollsmatch eller en TV-film med valfri enhet (iPhone, iPadAndroid smartphone och surfplatta, MAC eller PC), eftersom Wi.TV kan överföra digitala markbundna signalen i trådlöst via ditt eget WiFi-nätverk eller agera som en oberoende hotspot (så internetuppkopplingen inte behövs!). Du kan också spela in med pvr!

 • TELESYSTEM Wi-fi WI-LLY 0,2 PlusTELESYSTEM Wi-fi WI-LLY 0,2 Plus

  TELESYSTEM Wi-fi WI-LLY 0,2 Plus

  459,00 kr inkl. moms

  Wireless Router, access point, Bridge & Repeater

 • TELESYSTEM Wi.Tv mobile kittTELESYSTEM Wi.Tv mobile kitt

  TELESYSTEM Wi.Tv mobile kitt

  495,00 kr inkl. moms

  Expansionskitt inehållande en antenn och ett batteri för mobilt bruk. Nu har du inte längre en ursäkt för att missa dina favoritprogram då detta kitt omvandlar Wi.Tv till en mobil sändare som du kan ta med dig överallt ;-)

 • TRIAX Nätverk över coax kableTRIAX Nätverk över coax kable

  TRIAX Nätverk över coax kable

  699,00 kr inkl. moms

  Det smarta valet för ”Home Entertainment Nätverk”

  Smart TV, digitalboxar, Blu-ray-spelare och on-line spelkonsoler alla kräver en snabb och tillförlitlig bredbandsanslutning för att maximera sin potential.
  Teoc 110 använder MoCA® teknik Multimedia over Coax Alliance – för att ansluta on-line
  enheter och ger bredband runt hemmet med hjälp av befintligt TV koaxialkabelnät och TV uttag.

 • VU+ Wireless USB Adapter 300 Mbps incl. WPS SetupVU+ Wireless USB Adapter 300 Mbps incl. WPS Setup

  VU+ Wireless USB Adapter 300 Mbps incl. WPS Setup

  395,00 kr inkl. moms

  Med denna 300 Mbit USB dongle kan du ansluta alla VU + mottagare utan att använda nätverkskabeln.

Köp WiFi Powerline / Homeplug

Internet genom elnätet till vilket rum som helst i ditt hem. Det kanske låter som en produkt som man önskar fanns, men faktum är att de finns på marknaden redan idag. Med hjälp av WiFi Powerline eller Homeplug som de även kallas, så kan du få trådlös uppkoppling och ethernet anslutning i vilket rum som helst i hemmet.


Köp ditt Powerline kit hos oss på Solberga teknik och välkomna ditt hemnätverk till framtiden. Streaming, dataöverföring och en snabb anslutning enkelt, smidigt och direkt. Det är bara att koppla in och njuta av alla fördelar som din WiFi Powerline enhet ger dig vart som helst i hela hemmets elnät.

Förstärk ditt nätverk med WiFi Powerline Extender

De allra flesta som har försökt att få ett starkare och större trådlöst nätverk i hemmet vet säkerligen hur krångligt det kan vara. Att använda sig av ett flertal access punkter, oron över om din WiFi repeater är tillräckligt stark för att ta sig igenom den där betongväggen i köket, eller att det oförklarligt alltid laggar i gästrummet.


Även de mest erfarna personerna kan få en ordentlig huvudvärk när WiFi inte vill samarbeta där hemma. En av de allra smidigaste lösningarna är då att använda sig av en WiFi Powerline Extender. Dels så erbjuder de möjligheten att få en WiFi extender direkt i rummet som du kopplar in de i, men enheter som Telesystem Powerline Kit med WiFi har även ethernet funktionalitet vid behov.


Detta gör att du kan koppla in kompatibla enheter direkt med nätverkskabel, utan att du behöver ha en omänskligt lång kabel dragen tvärsöver bostaden som du sedan snubblar över minst en gång i veckan.

Hur du kommer igång med WiFi Powerline

En av de allra bästa egenskaperna med powerline är att installation är otroligt enkelt tack vare sin plug and play funktionalitet. Du kopplar helt enkelt in din kraftplugg i ditt eluttag nära din router där hemma. Sedan kopplar du in den andra powerline enheten i eluttaget där du önskar nyttja den.


Därefter är det bara att ansluta dina enheter och sätta igång med att surfa, streama eller vad du än önskar göra.

Hur Powerline fungerar

En Powerline-adapter är en enhet som använder ditt hems elektriska ledningar för att överföra kommunikationssignaler. Adaptrarna (minst två) ansluts till dina vägguttag och använder Ethernet-kablar för att ansluta till din router i ena änden och din enhet i den andra (TV, spelkonsol, PC eller vad det nu kan vara).


Detta ger en fysisk anslutning mellan din enhet och router i motsats till den trådlösa anslutningen från ditt Wi-Fi. Powerline är nu en väletablerad teknik och med tiden har hastigheterna de kan öka stadigt och de matchar nu teoretiskt topphastigheterna för Wi-Fi (1300 Mbps). Signalen skickas alltså via elnätet i din bostad och gör det möjligt att ta del av höga hastigheter utan att du drar långa nätverkskablar där hemma.


En grundläggande powerline adapter fungerar på detta vis, men idag så finns det även WiFi Powerline som är en mer avancerad homeplug.

Skillnaden mellan vanlig Powerline och WiFi Powerline

Powerline Wi-Fi räckviddsförlängare finns också, detta är samma princip men istället för att bara ha en plugg för en Ethernet-anslutning i enhetens ände, överför de också Wi-Fi. Detta innebär att du kan ansluta enheter trådlöst såväl som med Ethernet-kabel.


Wi-Fi Powerline-adaptrar kommer i enkel- eller dubbelbandsläge, banden är de två frekvensområden som används av Wi-Fi. Om de är singelband har de bara 2.4GHz och dualband har 2.4GHz och 5Ghz. Om du är intresserad så kan du lära dig mer om de olika banden och annan WiFi information i vårt inlägg hur fungerar wifi förstärkare och repeaters?


WiFi Powerline kombinerar alltså funktionaliteten av en vanlig powerline plug, samtidigt som de agerar som WiFi repeater vilket gör att ditt hemnätverk blir starkare och mer stabilt.

Fördelarna med WiFi Powerline

De kan utöka ditt Wi-Fi

Powerline Wi-Fi-räckviddsförlängare är ett utmärkt sätt att utöka ditt Wi-Fi-nätverk, särskilt till områden som ligger en bit från din router. En Wi-Fi-repeater kanske kan göra jobbet men om avståndet är ganska stort är powerline ofta ett bättre val. Du har kanske hört att Wi-Fi-repeaters får det kämpigt mot betongväggar, det är något som powerline WiFi hanterar galant.


De är flexibla

Powerline-adaptrar håller inga lojaliteter; de kan flyttas runt och användas på en mängd olika enheter och på olika platser i hemmet utan problem. När de väl är anslutna tar de bara några sekunder att återansluta.

De är enkla att installera

Powerline-adaptrar är inte bara för tekniskt kunniga, även om du anser dig vara tekniskt nedsatt bör du inte kämpa för att installera dem. Koppla in, koppla ihop, klart! Om du vill ändra några inställningar, som SSID och lösenord på ditt trådlösa nätverk så erbjuder många moderna powerline kit möjligheter för att underlätta även detta.

De kan fästas på vilket nätverk som helst.

Det är osannolikt att du kommer att vilja köra ett exklusivt Powerline-nätverk, åtminstone kommer du sannolikt att ha ett trådlöst nätverk från din router. Powerline-adaptrar kan användas för att stärka ett befintligt nätverk; de kan till och med vara en tillfällig lösning för en Ethernet-lösning som du planerar i framtiden.