Köp nätverkskameror för hemmet

En nätverkskamera är en enhet som övervakar och skyddar ditt hem. Du kan köpa nätverkskameror för inomhus- och utomhusbruk. Och de inkluderar ofta HD-upplösning och andra funktioner som tvåvägssamtal, mörkerseende och smartphonekontroller. Vissa av dessa nätverkskameror erbjuder även möjlighet till rörelsedetektor som skickar en notifikation till din telefon när rörelse upptäcks, vilket är otroligt praktiskt.

Skillnaden mellan en nätverkskamera och en traditionell övervakningskamera är att en nätverkskamera kommunicerar via nätverk. Istället för att spela in innehåll och förvara det lokalt, så tillåter de dig att nå de från andra platser eller live, exempelvis genom en app i din telefon eller en särskilt webbportal i din webbläsare.

Övervakningskameror inomhus och utomhus

I vårt sortiment finns kameror för både inomhus- och utomhusbruk. En favorit för inomhusbruk är Nordsat Cloud WiFI Camera som låter dig ha koll på allt som händer i omgivningen när du inte är hemma. Kameran erbjuder en vy i upp till 350 grader som gör det möjligt att i stort sett ha koll på hela rummet. Kamera erbjuder även tvåvägskommunikation som gör att du kan lyssna på omgivningen runt kameran, men även prata för att kommunicera med eventuella personer i närheten, allt genom en smidig app på mobilen.

För utomhusbruk så passar det utmärkt med HIKVISION DS-CD2143GO-I som erbjuder övervakning hög kvalitet. Utöver detta så har själva kameran och kamerahuset en väldigt minimal design, som dessutom är damm- och vattentät enligt IP67 standarden samt vandalsäker enligt IK10 standarden. Det är med andra ord en ordentlig övervakningsenhet som inte ger sig i första taget, med H.265 kompression så tar filerna upp mindre plats än många andra inspelade filer, vilket är ytterligare ett plus i kanten.

Om du inte vill investera i en traditionell kamera så erbjuder vi även produkten Hello/EYE-Door från Telesystem. Detta är en smart dörrklocka som gör det möjligt för dig att hålla koll på vem som ringer på dörren, direkt i din telefon. Du kan på så vis hålla koll på besökare var du än befinner dig. När någon ringer på dörrklockan så skapas ett videosamtal till din telefon som gör att du kan kommunicera med besökaren, perfekt när du väntar paket eller får besök och inte är hemma.

Alternativa användningsområden för nätverkskameror utöver säkerhet

Dagens hemsäkerhetskameror är multifunktionella och kan användas till mycket mer än att bara övervaka din egendom efter inkräktare. Här är bara några andra användningsområden för hemsäkerhetskameror:

  1. Babymonitor: Sätt upp en inomhuskamera i ditt barns rum och se ett liveflöde var du än är, så länge du har en internetanslutning. Du behöver en kamera som kan spela in 24/7 och den måste vara ansluten, men så länge den har tvåvägsljud och skickar varningar om ljud eller rörelse kommer den att fungera som en pålitlig babymonitor i de allra flesta fall.
  2. Husdjurskamera: Inomhus- och utomhuskameror kan användas för att hålla ett öga på dina hundar, katter, hönshus eller kaniner. Vissa kameror kan specifikt uppmärksamma dig på ljudet från en hund som skäller så att du kan prata med ditt husdjur med en tvåvägssamtalsfunktion, perfekt för att lugna ned husdjur som har det kämpigt med att vara ensamma.
  3. Vildlivs kamera: Placera en batteridriven kamera med mörkerseende i slutet av din trädgård och håll ett öga på destruktiva rådjur eller vildsvin, eller njut av synen och ljuden av den nattliga naturen på din egendom.
  4. Smart Home Tillbehör: Om du har andra smarta hemenheter i ditt hem kan din kamera länkas till dem så att de kan svara automatiskt. Till exempel kan rörelsesensorn i en utomhuskamera slå på smarta lampor inomhus om den upptäcker rörelse i din uppfart när du kommer hem.

En nätverkskamera i hemmet kan med andra ord fylla många funktioner utöver att agera som extra säkerhet. De allra flesta kan därför använda en nätverkskamera till något, även om de inte känner sig alltför hotade av andra människor.

Viktigt att tänka på när du köper nätverkskamera

Den första frågan du kan ställa dig själv är enkel: är en säkerhetskamera nödvändig i första hand? Och svaret beror på vilken säkerhetsnivå du vill lägga till ditt hem eller företag. Medan sensorer och larm kan upptäcka rörelser och låta dig veta om dörrar eller fönster har öppnats eller stängts, utan kameror, kan du faktiskt inte se vad som händer.

När du väljer att investera i en övervakningskamera till hemmet eller företaget så är det därför en bra idé att välja funktioner enligt dina behov.

  • Du kanske behöver en kamera som spelar in både ljus och bild, eller kanske endast bild.
  • Du kanske behöver en kamera med mörkerseende i hög upplösning.
  • Du kanske behöver en kamera som tillåter live-strömning till din iPhone eller till android mobilen

Det viktigaste när du planerar att investera i kameraövervakning via WiFi är därför att du tar ett ögonblick för att tänka igenom vad som faktiskt behövs, så att du kan välja rätt enhet för just dina behov.

Fördelar med en nätverkskamera i hemmet

Trygghet är en av de främsta fördelarna med säkerhetskameror, oavsett om du väljer att installera kameror som är trådbundna eller trådlösa. De kan öka din hemsäkerhet genom att låta dig checka in på din fastighet var du än är, se ett liveflöde av ditt hem på en smartphone eller dator och få omedelbara varningar om ovanlig aktivitet.

Säkerhetskameror är erkända som ett utmärkt avskräckande medel för brottslingar. Även om kameran inte är inkopplad så kan dess blotta närvaro vara tillräckligt för att skydda en fastighet. Om du skulle råka ut för ett inbrott eller någon typ av stöld eller vandalisering så kan kamerainspelning vara precis vad polisen behöver för att hitta de skyldiga och ställa de till svars.

Hemsäkerhetskameror är inte bara användbara för att bevaka din egendom; de är också användbara för att hålla ett öga på barn och husdjur när du inte kan vara där. En säkerhetskamera med ansiktsigenkänning vid din ytterdörr kan skicka en push-notifikation som säger till när familjemedlemmar kommer hem, så att du vet att ditt barn är hemma till exempel. Tvåvägsljud på inomhuskameror kan fungera som ett utmärkt sätt att kommunicera vid behov, så att du kan se och prata med din familj när du inte är hemma.