Köp TV väggfäste online

Fäst din TV på väggen i husvagnen, husbilen eller båten och få ut så mycket som möjligt av den begränsade ytan som finns. Genom att få upp TV apparaten på väggen så frigör du en hel del utrymme, och gör det även enklare att kunna se på TV från olika delar av utrymmet.

Många moderna väggfästen tillåter dig även att vinkla och vrida på TVn när den väl är monterad på väggen, för att få bästa möjliga upplevelse och för att eliminera jobbiga ljusglimtar från solen till exempel. Hos oss på Solberga Teknik hittar du ett stort utbud av väggfästen att välja bland för just dina behov.

Köp väggfäste för din TV

Köp TV-fästen hos oss på Solberga Teknik. Vi erbjuder ett stort utbud till bra priser, hos oss hittar du flera olika alternativ som är kompatibla med flera olika tv-skärmar. Samtliga köp av produkter över 199 kr i vår online butik får även fri frakt.

För dig som vill ha ett flexibelt väggfäste som du kan vinkla så erbjuder vi Nordsat AX Flexi Väggfäste. Detta väggfäste klarar en maxvikt på 20 kg och stöder skärmar från 14" till 42". Installation och montering får snabbt och den stöder 15 graders lutning, och 180 graders vridning. Ett perfekt fäste för dig som vill kunna anpassa vinklarna för att få bästa möjliga upplevelse vart du än befinner dig.

Om vridning inte är viktigt så finns även Nordsat AX Strong Rapid som erbjuder enklast möjliga montering som bara tar någon minut. Detta väggfäste stöder 23" till 42" och en maxvikt på upp till 50 kg. Den är luttbar med upp till 15 graders lutning och passar perfekt för dig som vill ha ett lättmonterat stativ att montera upp på väggen.

Även om du skulle råka köpa fel väggfäste så behöver det inte nödvändigtvis innebära slutet. I vårt sortiment hittar du även en VESA adapter som utvidgar hålavståndet på ditt väggfäste. VESA-måttet (Video Electronics Standards Association) är avståndet mellan de fyra monteringshålen på baksidan av en TV (visas som "horisontellt avstånd x vertikalt avstånd").

VESA mått används vanligtvis för att montera skärmar på väggfästen eller stativ. Så om det skulle vara så att din TV exempelvis kräver VESA 200 så kan du utvidga ditt väggfäste från VESA 50, VESA 75 eller VESA 100 till VESA 200 med hjälp av adaptern utan några problem. 

Varför behöver man ett väggfäste för TV?

Väggfästen för din TV i husvagnen, husbilen eller båten är ett smidigt sätt att maximera det begränsade utrymmet. Det är visserligen möjligt att placera mindre TV-apparater vartsomhelst och komma undan med det, men om du vill ha en TV där du faktiskt kan se vad som händer på skärmen så kan det vara bra att fästa din TV på väggen.

Detta ser dels till att du slipper oroa dig för att råka välta TV:n, men ser även till att utrymmet blir rymligare. Vissa väggfästen är även tiltbara, vilket låter dig vinkla TVn för bästa möjliga upplevelse när du ser på film, TV och sport på campingen. Fästen kommer i flera olika former och kan levereras färdigmonterade eller monteras på plats av dig.

Nuförtiden så är det inte längre nödvändigt att behöva kompromissa med underhållningen bara för att man är på campingen. Fäst din TV på en vägg för ett stilrent och smidigt resultat redan idag.

Vad är viktigt att tänka på när man köper ett TV-fäste?

Det viktigaste att tänka på när du ska välja ett TV-fäste är vad du förväntar dig av fästet. Förväntar du dig ett enkelt fäste som helt enkelt tillåter dig att skruva upp din TV på väggen och inte mer? Eller vill du kunna vrida och vända på din TV apparat för att justera den för bästa möjliga tittarupplevelse?

En annan sak som är värd att kika närmare på är exakt hur tung din TV är. Olika fästen har olika maxvikter som de klarar av, det finns få saker som är lika tråkiga som att skruva upp en platt-TV på väggen bara för att se den åka ned i golvet lika snabbt.