• DIPOL SMA Plug to SMA Socket Cable (5m)DIPOL SMA Plug to SMA Socket Cable (5m)

  DIPOL SMA Plug to SMA Socket Cable (5m)

  495,00 kr inkl. moms

  En 5m (SMA) kabelförlägning för mobila routrar

  SMA-kontakt till SMA-uttag WiFi antennkabel (Kabellängd: 5 m) för 3G 4G LTE antenn Kan användas för att förlänga antennen från en Mobil 3G / 4G Wi-Fi System, trådlös IP-kamera. Används ofta för konvertering av routrar, booster och WLAN-antenner

 • MAXVIEW 4G-5G 2X2 MIMO antenn till husvagn och husbilMAXVIEW 4G-5G 2X2 MIMO antenn till husvagn och husbil

  MAXVIEW 4G-5G 2X2 MIMO antenn till husvagn och husbil

  2 695,00 kr inkl. moms

  MAXVIEW 4G-5G 2X2 MIMO antenn till husvagn och husbil

  Om du har en router eller MiFi-enhet och vill förbättra din signal och täckning, då är vår externa 5G/4G-antenn perfekt för dig. Vår kraftfulla 2×2 MIMO-antenn har designats speciellt för fordon och optimerad för att fungera på landsbygden och på avlägsna platser.

 • MAXVIEW 4G-5G 4X4 MIMO Antenn till husvagn och husbilMAXVIEW 4G-5G 4X4 MIMO Antenn till husvagn och husbil

  MAXVIEW 4G-5G 4X4 MIMO Antenn till husvagn och husbil

  3 495,00 kr inkl. moms

  MAXVIEW 4G-5G 4X4 MIMO Antenn till husvagn och husbil

  Om du har en router eller MiFi-enhet och vill förbättra din signal och täckning, då är en av våra externa 5G-antenner perfekt för dig. Vår kraftfulla 4×4 MIMO-antenn har designats speciellt för fordon och optimerad för att fungera på landsbygden och på avlägsna platser. 4X4 kan öka 5G/4G-hastigheterna med upp till 100 % jämfört med en typisk 2X2 MIMO-antenn när den är kopplad till en lämplig router.

 • MAXVIEW Roam Bracket Fixing KitMAXVIEW Roam Bracket Fixing Kit

  MAXVIEW Roam Bracket Fixing Kit

  995,00 kr inkl. moms

  Takfäste till Maxview Roam  mobil 3G / 4G Wi-Fi SYSTEM Med takfästet kan du montera din 4G-antenn var som helst på ditt tak och sätta in kabeln på önskad punkt med den medföljande takkanalen. Alternativt kan du använda en befintlig takkanal. Aluminiumfästet var speciellt utvecklat och tillverkat för antennen. Den är lätt, robust och har en vit pulverbeläggning. Lämplig för alla platta tak. Satsen innehåller en 3 m förlängningskabel för ett flexibelt monteringsläge. Vi rekommenderar att kabelanslutningen är i fordonet. För att komplettera satsen ingår också kabelmonteringsfästen och skruvar. Fästet kan också limmas (lim ingår inte).

 • MAXVIEW Roam Mobile 3G/4G Wi-Fi SystemMAXVIEW Roam Mobile 3G/4G Wi-Fi System

  MAXVIEW Roam Mobile 3G/4G Wi-Fi System

  5 090,00 kr inkl. moms

  Håll kontakten vart du än tar ditt äventyr!

  Vi presenterar Maxview Roam, en kraftfull mobil Wi-Fi-lösning utformad för att ge kompromisslös internetanslutning, även på avlägsna platser och landsbygden.
  Vår kraftfulla takmonterade antenn har utformats för att maximera 3G / 4G-signalen. Tillsammans med routern skapar detta en pålitlig och säker Wi-Fi-hotspot för ditt fordon.

  Till skillnad från andra produkter kan Roam också ta emot Wi-Fi-källor, så du använder bara data när det behövs.Maxview’s kraftfulla router tar emot 3G / 4G och vrider dessa till en säker Wi-Fi-hotspot.
  Som en sekundär källa kan routern också ställas in för att ta emot Wi-Fi. Detta betyder att 3G / 4G-data endast används när det behövs.

 • NORDSAT M10K21 5G CPE RouterNORDSAT M10K21 5G CPE Router

  NORDSAT M10K21 5G CPE Router

  4 995,00 kr inkl. moms

  NORDSAT M10K21 5G CPE Router

  • 5G & WiFi-6 Smart Router System (CPE), är baserat på en helt ny inbäddningsplattform, den kan vara nöjd med växande mobila anslutningskrav och ger den snabba hastigheten över din fantasi.
   CPE är kompatibel med NSA/SA dual-mode, passar alla nätverkstyper över hela världen, det betyder att du bara kopplar in och spela det och njut av den ultrasnabba bredbandsanslutningen var som helst.
   CPE ger dig det nya sättet att du kan uppleva VR/AR/4K/8K-strömning fritt och enkelt. Med 802.11ax (Wi-Fi 6) inbyggd teknik, den enda CPE har bredare trådlös täckning och mer bandbredd. Samtidigt ger CPE högre säkerhet och bättre nätverkseffektivitet.
 • TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagnTELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn

  TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn

  495,00 kr inkl. moms
  TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn

  TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn  – Anslut bara antennen direkt till din 3G/4G -router och placera den utanför för att få bästa möjliga signal vart du än är.

  Förbättra 3G/4G täckningen tex i båten, husbil/husvagnen, i stugan eller på semestern.

 • TERTEK TERTEK 2G 3G 4G Internet antennTERTEK TERTEK 2G 3G 4G Internet antenn

  TERTEK TERTEK 2G 3G 4G Internet antenn

  1 795,00 kr inkl. moms

  Ny Tertek antenn för mottagning av 4G signaler- Internet HI-TECH

   • Ny 2G/3G/4G- antenn för båt, husvagn, husbil eller ditt hus
   • Många båtägare och campare känner till problemet med dålig 4G täckning i hamnen eller på campingplatsen, och de tillgängliga WiFi-hotspots är ofta överbelastade och långsamma.

3G / 4G husvagnsantenn

Internetuppkoppling har blivit en standard och samtidigt en nödvändighet både i hemmet och när man reser. Tack vare utvalda tekniker kan vi använda dem både på resande fot och i din bostad, oavsett om du jobbar eller tittar på ditt favoritprogram.

Ett alternativ är att ansluta till ett offentligt Wi-Fi-nätverk direkt. Denna fritt tillgängliga form av anslutning är ofta opålitlig, och ännu värre, osäkrad. Andra nackdelar är till exempel inbäddade annonser vid så kallade hotspots, automatisk utloggning från nätverket med vissa intervall, begränsad uppkopplingshastighet, datagräns, begränsningar och blockerade domäner och många andra nackdelar.

Det är därför bättre att investera i en 4g-antenn eller en antenn för både 3g och 4g. För att se till att din uppkoppling är säker, och att din nätverkshastighet är så snabb som möjligt.

Köp 3G och 4G antenner för husvagnen

I vårt sortiment finns ett flertal produkter som gör det lätt för dig att ta emot nätverkssignaler till ditt fordon. En favorit i vårt sortiment är Maxview Roam Mobile som fungerar som en extern antenn och WiFi hotspot på en och samma gång. Med denna rundstrålande mimo-antenn behöver du alltså inte köpa till någon trådlös router, denna enhet är heller inte operatörslåst och fungerar utmärkt med alla mobiloperatörer runt om i Europa.

För dig som vill ha ett enklare alternativ så finns även Telesystem 3G 4G Campingantenn som har en enklare utformning och en rundstrålande funktionalitet. Antennen ansluts till din router med en SMA hane och erbjuder ökad signalstyrka både inomhus och utomhus.

Om du vill ha en antenn som har en stilren profil samtidigt som den erbjuder hög funktionalitet så hittar du även Tertek Internet Antenn i vårt sortiment. Denna antenn stöder både 4G LTE, 3G och 2G och ger därför bästa förutsättning för att hitta en uppkoppling även långt från närmsta storstad. Denna modell är populär bland båtägare, men kan med fördel även användas i exempelvis sommarstugan eller i husvagnen.

Håll dig uppkopplad även på resande fot

När du köper en antenn för 3G eller 4G så ansluter du antennen till din router som i sin tur ger förstärkning på signalen. Med hjälp av en extern antenn så är det möjligt att stärka signalen en hel del, särskilt om du är på en plats där det annars finns en bristfällig anslutning.

I vårt sortiment kan du köpa både rundstrålande antenner och riktantenner. Skillnaden är att en rundstrålande antenn kan ta emot och skicka signaler i alla riktningar samtidigt, dock mindre effektivt. Medan en riktantenn tar emot en signal från det håll den är riktad mot, och därför även är mer effektiv.

Att montera antennen på din husvagn, husbil eller båt är hur enkelt som helst och flera av produkterna erbjuder gott om hjälpmedel för detta. När du handlar hos oss på Solberga Teknik så får du alltid snabb leverans och fri frakt vid köp över 199 kr i Sverige.

Vad är skillnaden på 3G och 4G antenner?

Idag så behöver de allra flesta en 4G anslutning för att kunna streama underhållning i hög kvalitet eller för att exempelvis kunna spela online. Även om 3G erbjuder en helt okej anslutning så passar 4G generellt bättre för att möta våra moderna behov.

Vi rekommenderar därför att du väljer att nyttja 4G anslutningen om du har möjligheten till det. Nedan är några av de största skillnaderna mellan 3G och 4G.

Hastighet

Man brukar säga att 4G är mellan 5-7 gånger snabbare än 3G-teknik, och klarar av hastigheter upp till 60mbps. Det betyder att om du surfar på webben, strömmar videor eller laddar ner musik, kommer de alla att fungera mycket snabbare om du är ansluten till 4G än 3G.

Röstsamtal

Att ha 4G på din telefon aktiverar automatiskt VoLTE (Voice over LTE), vilket är möjligheten att ringa telefonsamtal över 4G-data. Detta leder till samtal av högre kvalitet som är mindre problematiska, eftersom din signal är tillräcklig.

Kostnad

Eftersom 4G är en mer avancerad och snabbare form av teknik kan den bli dyrare. Den fungerar i mycket högre hastighet än 3G och använder mer avancerade processer än sina föregångare. Men nu när 4G är mer utbrett över mobila nätverk är prisskillnaden ofta minimal.

Varför hotspot på telefonen inte alltid räcker jämfört med en antenn

Många äger en smartphone med ett dataabonnemang och har möjlighet att använda sin telefon som ett så kallat hotspot. Frågan uppstår då, varför inte använda din telefon för att komma åt Internet? Denna lösning är väldigt enkel och snabb att implementera, men eftersom huvudsyftet med en mobiltelefon inte är att överföra data har den flera nackdelar:

 • Enheten kommer själv att vilja använda dataanslutningen (t.ex. för synkronisering av e-post, molntjänster, etc.), vilket avsevärt kommer att sakta ner dataöverföringshastigheten och öka dess förbrukning.
 • Telefonen måste vara ansluten till en laddare eftersom den inte har tillräckligt med batterikapacitet för att hålla hela dagen.
 • Andra användare är beroende av din enhet (t.ex. om du går bort från husvagnen för att du går på promenad med din hund, förlorar resten av familjen som stannade i husvagnen tillgång till internet.

Med en extern antenn och ett mobilt bredband så får du Wi-Fi-signal i husvagnen precis som hemma. En annan fördel är att flera externa antenner kan anslutas till routern, tack vare detta så kan du säkerställa bättre signalmottagningskvalitet och därmed högre dataöverföringshastigheter.