• DIPOL SMA Plug to SMA Socket Cable (5m) DIPOL SMA Plug to SMA Socket Cable (5m)

  DIPOL SMA Plug to SMA Socket Cable (5m)

  495,00 kr inkl. moms

  En 5m (SMA) kabelförlägning för mobila routrar

  SMA-kontakt till SMA-uttag WiFi antennkabel (Kabellängd: 5 m) för 3G 4G LTE antenn Kan användas för att förlänga antennen från en Mobil 3G / 4G Wi-Fi System, trådlös IP-kamera. Används ofta för konvertering av routrar, booster och WLAN-antenner

 • MAXVIEW Roam Bracket Fixing Kit MAXVIEW Roam Bracket Fixing Kit

  MAXVIEW Roam Bracket Fixing Kit

  995,00 kr inkl. moms

  Takfäste till Maxview Roam  mobil 3G / 4G Wi-Fi SYSTEM Med takfästet kan du montera din 4G-antenn var som helst på ditt tak och sätta in kabeln på önskad punkt med den medföljande takkanalen. Alternativt kan du använda en befintlig takkanal. Aluminiumfästet var speciellt utvecklat och tillverkat för antennen. Den är lätt, robust och har en vit pulverbeläggning. Lämplig för alla platta tak. Satsen innehåller en 3 m förlängningskabel för ett flexibelt monteringsläge. Vi rekommenderar att kabelanslutningen är i fordonet. För att komplettera satsen ingår också kabelmonteringsfästen och skruvar. Fästet kan också limmas (lim ingår inte).

 • MAXVIEW Roam Mobile 3G/4G Wi-Fi System

  MAXVIEW Roam Mobile 3G/4G Wi-Fi System

  4 490,00 kr inkl. moms

  Håll kontakten vart du än tar ditt äventyr!

  Vi presenterar Maxview Roam, en kraftfull mobil Wi-Fi-lösning utformad för att ge kompromisslös internetanslutning, även på avlägsna platser och landsbygden.
  Vår kraftfulla takmonterade antenn har utformats för att maximera 3G / 4G-signalen. Tillsammans med routern skapar detta en pålitlig och säker Wi-Fi-hotspot för ditt fordon.

  Till skillnad från andra produkter kan Roam också ta emot Wi-Fi-källor, så du använder bara data när det behövs.Maxview’s kraftfulla router tar emot 3G / 4G och vrider dessa till en säker Wi-Fi-hotspot.
  Som en sekundär källa kan routern också ställas in för att ta emot Wi-Fi. Detta betyder att 3G / 4G-data endast används när det behövs.

 • TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn

  TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn

  495,00 kr inkl. moms
  TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn

  TELESYSTEM 3G 4G Campingantenn till husbil och husvagn  – Anslut bara antennen direkt till din 3G/4G -router och placera den utanför för att få bästa möjliga signal vart du än är.

  Förbättra 3G/4G täckningen tex i båten, husbil/husvagnen, i stugan eller på semestern.

 • TERTEK TERTEK 2G 3G 4G Internet antenn TERTEK TERTEK 2G 3G 4G Internet antenn

  TERTEK TERTEK 2G 3G 4G Internet antenn

  1 495,00 kr inkl. moms

  Ny Tertek antenn för mottagning av 4G signaler- Internet HI-TECH

   • Ny 2G/3G/4G- antenn för båt, husvagn, husbil eller ditt hus
   • Många båtägare och campare känner till problemet med dålig 4G täckning i hamnen eller på campingplatsen, och de tillgängliga WiFi-hotspots är ofta överbelastade och långsamma.

Genom att använda en 4G-antenn (oavsett om du är inomhus eller utomhus) så kan du stärka din 4G-anslutning avsevärt. Detta ökar signalstyrkan, signalstabiliteten och därmed överföringshastigheten för din 4G-anslutning.
4G-signalen sänds i allmänhet via tre olika frekvensband (800MHz, 1800MHz och 2600MHz). Vi erbjuder lämpliga 4G-antenner för alla nämnda frekvensband. Alternativt kan du även hitta så kallade Multiband 4G-antenner. Dessa täcker alla frekvensband samtidigt och kan därför användas som en universell 4G-antenn.
De erbjudna LTE-antennerna passar i allmänhet alla vanliga LTE-routrar eller mobila bredband. De passar med andra ord alldeles utmärkt som förstärkning för dig som har ett mobilt bredband. Om du har en 4G anslutning som du upplever är långsam så kan hastigheten bli mycket bättre med hjälp av en bra antenn.
Generellt gäller att ju högre effektförstärkning (uttryckt i dBi) en LTE-antenn har, desto större räckvidd har antennen.

Bör du köpa riktad eller rundstålande 4g-antenn?

Majoriteten av alla antenner, och även 4G antenner, kommer antingen som riktad eller rundstrålande.
Som namnet antyder så innebär en riktad antenn att de tar emot och skickar ut sina signaler i en särskild riktning. Detta sker oftast i en 45-90 graders vinkel. De passar därför utmärkt om du enbart har en mast i närheten som sänder ut 4G signaler. En riktantenn är därför mindre känsliga för störningar och passar utmärkt för dig som behöver använda nätverket i ett avlägset område. Nackdelen är att du behöver rikta in antennen själv. Detta kräver att du vet i vilken riktning närmaste 4G mast finns.
En rundstrålande antenn skickar och tar emot signaler i 360 grader, alltså åt alla håll samtidigt. Rundstrålande antenner kan därför med fördel ta emot signaler från flera olika 4G master samtidigt. De behöver heller inte riktas åt något särskilt håll vilket gör att de är mer användarvänliga. Tack vare att de tar emot signaler från alla riktningar, så kan detta dock öppna upp för störningar på signalen. En annan nackdel är att räckvidden är kortare än hos en riktad antenn, samt att de inte är effektiva i avlägsna områden.

Fördelar med en 4g-antenn

Fördelarna med en 4G antenn är många, det är dock hastighet och nätverksstabilitet som är de allra största fördelarna. Majoriteten av alla moderna 4G routrar har inbyggda antenner. Detta gör att de har en begränsad effektivitet när det gäller att hämta signaler från 4g näten. Att köpa till en extra riktantenn eller rundstrålande mimo-antenn kan därför vara precis vad din nätverksmottagning behöver för att nå nästa nivå.


De allra flesta som har använt en 4G anslutning antingen på sin telefon eller dator, vet att den ibland kan vara bristfällig. Även om den teoretiska hastigheten för 4G är strax under 300 Mbps så är det ovanligt att nå över 40 Mbps utanför stora städer i Sverige. En 4G antenn är därför ett utmärkt sätt att kunna göra din signal så bra som möjligt. Trots att resultaten kommer att skilja sig åt beroende på saker som placering och avstånd, så får du bästa möjliga förutsättningar när du använder en 4G antenn.

Köp rätt 4G-antenn för just dig

De flesta 4G- och 5G-bredbandsroutrar för hemmet låter dig ansluta en extern antenn. Den här funktionen är dock inte tillgänglig på vissa enheter. Det rekommenderas därför att du kontrollerar att din 4G router fungerar med en extern antenn. Du bör kunna hitta denna information i bruksanvisningen för din router. Alternativt så kan du vända dig till återförsäljaren.

Nordsat GSM Panel Antenn

Denna externa antenn är ett utmärkt alternativ för dig som är ute efter en antenn för att stärka din 4G signal. Antennen använder sig av frekvensintervaller 698-960 MHz samt 1710-2500 MHz. Det är en diskret antenn som skickar och tar emot signaler vertikalt på rundstrålande sätt. Med en vikt på under ett kilo så är den enkel att fästa på väggen, för en diskret och smidig lösning på hastighetsproblem.


Köp Nordsat GSM Panel Antenn här

Telesystem 3G/4G Campingantenn

Campingantennen är en rundstrålande antenn i litet utförande som passar utmärkt i husbilen, husvagnen eller sommarstugan. Du ansluter helt enkelt antennen till din 3G eller 4G router för att ta del av fördelarna, svårare än så är det inte. Solberga Tekniker erbjuder även routrar för husvagnen och husbilen, som ZTE MF293N 4G 12v som passar utmärkt tillsammans med denna antenn. Antennen stödjer frekvensintervaller 698-960 MHz samt 1710-2700 MHz.


Köp Telesystem 3G/4G Campingantenn här

Dipol LTE MiMo Riktantenn

Denna riktantenn är kompatibel med flera olika nätverkstyper som GSM, DCS, UMTS, HSDPA och LTE. Detta gör det till en flexibel och stabil antenn som kan vara lösningen på dina nätverksproblem inom 4G nätet. Antennen arbetar i frekvensintervallet 800-2170 MHz och ger dig därför utmärkta förutsättningar för höga hastigheter och en stabil uppkoppling. MiMo står för "Multiple Input, Multiple Output" och innebär att antennen skickar och tar emot signaler samtidigt, istället för att skicka och ta emot signaler separat.

Kom ihåg att riktantenner för 3G och 4G behöver riktas mot närmsta mast för att du ska få så bra resultat som möjligt.


Köp Dipol LTE MiMo Riktantenn här

Tips för att optimera 4g & 3g-antenn uppkopplingen

Är det nätverkshastigheten eller en svag Wi-Fi signal?

Det finns två saker som kommer att påverka nedladdningshastigheten på din enhet: kvaliteten på din 4G/5G-signal och styrkan på Wi-Fi-anslutningen mellan din router och enheten.
Innan du bestämmer dig för vad du ska göra är det värt att isolera dessa två faktorer. Placera till exempel din enhet bredvid routern eller anslut en trådbunden Ethernet-kabel för att ta bort eventuella effekter från förlust av Wi-Fi-signal.
Om det visar sig att problemet beror på Wi-Fi signalen så kan det istället vara värt att kika in alternativen bland WiFi Mesh hos Solberga Teknik för att stärka den trådlösa signalen.

Det kan vara dags att uppgradera din router

I vissa fall så kan hastighetsproblem eller stabilitetsproblem bero på en föråldrad hårdvara. Det kan med andra ord vara dags för en uppgradering av din router. Hos Solberga Teknik hittar du routrar i olika utföranden och prisklasser att välja bland.

Tips för bästa möjliga routerplacering

Det bästa stället att installera din router på är på en central, fri plats för att säkerställa att ditt Wi-Fi-hemnätverk har en stark signal var som helst i ditt hus. Att flytta din router bara några meter kan rädda dig från oändliga anslutningsproblem och låta dig få ut det mesta av din internetanslutning. Vi rekommenderar även en placering på ca 90-120 cm över golvet för att signalen ska påverkas så lite som möjligt.

Tips för bästa möjliga antennplacering

Montera antennen där den har bäst sikt till masten. Även om den inte har helt fri sikt (i ett bebyggt område kan det ofta vara omöjligt att se signalmasten) få den så högt som möjligt och placera den inte så att signalen måste gå genom en tjock vägg eller metallbyggnad som ligger 3 meter bort. Genom att minska antalet hinder som signalen behöver ta sig igenom, så ger du den bästa möjliga förutsättning att fungera med maximal effekt.


Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/4G

https://sv.wikipedia.org/wiki/3G

https://sv.wikipedia.org/wiki/Antenn