En HDMI switch är en typ av elektroniskt tillbehör som gör det möjligt för användaren att ansluta flera HDMI-kompatibla enheter samtidigt till en enda extern enhet. Detta kan vara användbart i ett hemunderhållningssystem där det finns flera HDMI-källor, t.ex. en Blu-ray-spelare, en videospelkonsol och en kabelbox, och endast en HDMI-ingång på tv:n.

Med en HDMI-switch kan användaren enkelt växla mellan dessa olika enheter utan att behöva koppla ur och sätta på dem varje gång. HDMI switcher har flera ingångs- och utgångsportar och kan dela data med upp till fem HDMI-källor. Med en HDMI switch 4k har man stöd för 3d spel och switchen kan man koppla in och se hemmabio med full 4k HD. De är relativt små och billiga, vilket gör dem till ett bekvämt sätt att ansluta flera HDMI-enheter till en enda extern enhet.

Köp HDMI switcher

NORDSATs HDMI Matrix 4x2 är en högkvalitativ produkt som kommer att tjäna dig väl. Dessutom kan den på ett smart sätt hoppa över de ingångskällor som inte är anslutna, vilket är en mycket praktisk funktion.

NORDSAT 5 till 1 HDMI switch är en mångsidig och lättanvänd enhet som kan hjälpa dig att ansluta vilken HDMI-enhet som helst till din TV eller skärm. Med sin korta installation och enkla användning är detta det perfekta sättet att ansluta dina HDMI-enheter till din TV eller skärm.

Hur man integrerar HDMI ljud/video i sin hemmabio

Det finns några saker du måste ta hänsyn till när du integrerar HDMI-ljud/video i din hemmabio. För det första måste du använda rätt kablar. Det finns olika typer av HDMI-kablar, så du måste se till att du får rätt kabel för dina enheter och din installation. För det andra måste du hitta alla HDMI-anslutningar i din hemmabio. Detta inkluderar alla in- och utgångar på dina enheter och din mottagare.

När du har identifierat alla anslutningar kan du börja ansluta HDMI-utgångarna från dina enheter till ingångarna på din mottagare. Om du har flera enheter kan du behöva ansluta dem till en HDMI switch före anslutningen på skärm. När allt är kopplat och påslaget ska du kunna se och höra dina HDMI-ljud/videosignaler på din hemmabio-skärm.