Köp koax kablar

Koaxialkabel, koaxkabel eller antennsladd. Kärt barn har många namn och det är onekligen sant för denna viktiga kabel också. Hos oss på Solberga Teknik så hittar du koaxialkabel till ett utmärkt pris, samtliga kablar levereras på rulle och är därför enkla att dra in och använda. Hos oss får du alltid gratis frakt vid köp över 199 kr på samtliga produkter, inklusive koax.

Varför behöver man en bra koaxkabel?

Koaxialkablar är otroligt känsliga för störningar från annan elektronisk utrustning. För dig som njuter av bredband via koax, även känt som DOCSIS, eller njuter av underhållning via kabel-tv så kan en bra koaxkabel se till att du inte upplever problem.

Även om moderna kablar ofta är tillverkade av hög kvalitet så är det ofta exempelvis så att alltför billiga kablar ofta har en sämre isolering. Detta är vad som kan påverka kvaliteten på din TV eller nätet på ett negativt sätt.

I vårt sortiment hittar du kablar av hög kvalitet till fördelaktiga priser. Oavsett om du är ute efter en multikabel med upp till fyra stycken koaxial kablar i samma kabel eller om du helt enkelt behöver 100 meter MEGASAT Koaxialkabel Quadshield så finns det hos oss.

Vad är viktigt att tänka på med koaxialkablar?

Det allra viktigaste att tänka på koaxialkablar är att mitten av kabeln består av ett kopparstift som inte är böjbar. Du bör därför aldrig böja en koaxialkabel i en snäv vinkel. Detta är den primära anledningen till att koaxialkablar alltid är lindade istället för vikta i sin förpackning. Om du böjer koaxialkabeln så kan stiftet i mitten gå av, vilket resulterar i en trasig kabel.

Det är även en bra idé att i så stor mån som möjligt undvika att dra en koaxialkabel alltför tätt intill andra kablar. Detta är bra att tänka på oavsett om du helt enkelt drar en koaxialkabel från ett uttag i väggen till din TV, eller inuti väggarna.

Koaxialkablar är otroligt känsliga och även välisolerade kablar kan i vissa fall plocka upp störningar från närliggande kablar. Försök därför att planera runt detta så gott det går för att undvika eventuella tråkigheter och störningar. Du kan med fördel investera i en extra isolerad antennsladd vid behov om du inte kan undvika att ha andra kablar intill koaxkabeln.