Två satelliter till en mottagare med 2-1 Switch

För att enkelt kunna koppla upp dig mot två olika satelliter behöver du en 2-1 switch. Med en DiSEqc- omvandlare får du en kommunikationscentral mellan dina satellitmottagare och annan extern utrustning. Den gör att du enkelt och smidigt kan hoppa mellan kanaler från två olika satelliter utan att koppla om några kablar. 

2:1 Switchen kopplar du ihop med vanlig koaxialkabel, de två som kommer från satellitmottagaren och en ut som går vidare till antennförstärkaren, LNB eller direkt till boxen. När du har kopplat ihop all utrustning i rätt ordning behöver du gå in i Tvinställningarna och söka rätt på alla kanaler som du sedan enkelt kan byta emellan, oavsett vilket satellit de sänds ifrån. 

En TV - två satelliter

När du ska titta på satellitTV har du först en skärm eller TV sedan en box där alla inställningar görs och det är där fjärrkontrollens signaler gör att du kan byta kanal och höja volymen tillexempel. Vid behov kan du behöva ha en signalförstärkare som förstärker satellitens signaler mellan boxen och Switchen. Mellan förstärkare och själva satellitmottagaren har du switchen som gör att du mellan den och TVn bara behöver ha en av varje då den själv hittar den mottagare som önskas och endast skickar vidare de signalerna till förstärkaren och boxen.