Under denna kategori hittar du allt inom IPTV såsom IPTV boxar, fjärrkontroller, Airmouse m.m. Här hittar du allt för för din smarta IPTV upplevelse. Vi har både Linux IPTV boxar och Android IPTV boxar. Formuler GTV är den första boxen med Android TV OS vilket gör att den har mycket bättre kompabiltet bland appar och användarupplevelsen blir mycket bättre. Vi har även tillbehör såsom bättre fjärrkontroller och IR-extenders

Vad är en IPTV-box?

En IPTV-box är lite som en digital tv-box för marknätet, men den har en port för nätverk istället för en antenngång. IP-TV boxar kan kopplas genom trådlöst näst eller via en nätverkskabel.

IPTV-box vs IPTV-appar?

Det finns en hel del fördelar med att använda en IPTV-box jämfört med att bara använda mobila appar. Några fördelar med IPTV-boxar är bland annat:
  • Om du inte använder dig av en Smart-TV utan en gammal tv så kan du fortfarande koppla en IPTV-box för att streama vad du vill.
  • Du har förmågan att koppla ur boxen från din tv och ta den till flera platser som ett nytt hem, vänners hem, sommarhuset.
  • Du kan använda dig av både M3U-adresser och MAG-portaler med en box.
  • Du kan i många fall spela in program på din IPTV-box då flesta IPTV-boxarna kommer med en intern hårddisk.

Vad är fördelarna med IPTV?

IPTV börjar bli alltmer populärt på grund av alla fördelar som finns att hämta med IPTV. Här kommer en del av fördelarna:
  • Större valfrihet - du väljer vilka kanaler du har och kan se.
  • Smarta interaktiva tjänster - kommunikationen med IPTV-boxen är dubbelriktat. Det innebär att du har möjlighet att använda playfunktioner som styrs med fjärrkontrollen, CatchupTV, Timeshift, Playrecording och andra tjänster som att hyra film eller köpa sportevenegemang.
  • Ditt tv-tittande behöver inte effekteraas av dåligt väder som tex åska eller storm om du använder dig av fiber när du streamar med en IP-TV.
  • Det är otroligt enkelt att koppla din box till nätet via kabel eller trådlöst internet (wi-fi).
  • Se på TV när du vill, det finns inga tider du behöver hålla dig till eftersom du kan gå tillbaka och titta hur du vill, när du vill.
Denna kategori innehåller allt som har att göra med IP-TV. Välj bland ett flertal olika boxar med antingen Android eller Linux som operativsystem. 

Valmöjligheter & alternativ

Hos oss på Solberga Teknik hittar du boxar med olika prestanda och funktioner. Detta gör att du kan hitta det perfekta alternativet som bäst uppfyller just dina behov. Är du ute efter en kraftfull IP-TV box som låter dig flyga fram genom menyer som Formuler Z10 Pro? Eller är du mer fokuserad på att ska vara så billigt som möjligt, så länge det fungerar som det ska så kanske en Infomir Mag 410 är att föredra. Hos oss hittar du gott om alternativ på bägge ändar av spektrumet, och så klart en hel del alternativ däremellan.

Tillbehör till din IP-TV

Utöver att sälja kompletta boxpaket som innehåller allt du behöver, så säljer vi även extra tillbehör till IP-TV som du kan vara i behov av. Är du kanske ute efter en ny fjärrkontroll då den gamla har gått en hemskt öde till mötes. Eller kanske en infra-röd förlängningskabel då din nuvarande box står lite väl långt bort? Ingen fara, vi har det du behöver. 

Skillnaden mellan Android & Linux IP-TV

Android IP-TV

Gränssnittet för IP-TV boxar som drivs av Android TV är standard på alla enheter. Google har utvecklat det i många år för att se till att tittarna enkelt kan använda digitalboxar. Som ett resultat är gränssnittet väl anpassat för att titta på TV och video. Alla Android IP-TV boxar inkluderar en standarduppsättning av appar och funktioner: YouTube, YouTube Music, Google Assistant, inbyggd Chromecast och Google Play Butik.

Linux IP-TV

IP-TV boxar som drivs av Linux OS kommer generellt utan förinstallerade appar förutom de vanliga. Användare har till exempel tillgång till en inbyggd portal – en skärm där de kan visa filer, slå på TV:n eller starta en webbläsare. Linux IP-TV boxar är lätta att använda. De har inga onödiga appar som användare måste betala extra för vid köp. Dessutom är de huvudsakliga förinstallerade apparna alltid kompatibla med en specifik modell för att säkerställa en problemfri upplevelse.

Hur du väljer mellan de två

Om du behöver ha ett bekant gränssnitt - nästan samma som i en smartphone - och vill installera bekanta appar, välj en Android IP-TV box. Om du föredrar ett enkelt gränssnitt utan onödiga appar eller inte litar på Googles tjänster, välj en Linux IP-TV box.