Köp mastförstärkare

Ingen gillar att få dålig mottagning. Så mycket är sant. Lyckligtvis är det inte så svårt som det kan verka att hantera svaga signaler. Flera olika enheter har utvecklats för att lösa detta problem. Ett exempel är mastförstärkaren, som är ett av de mest effektiva sätten att förstärka din signal.

I vårt sortiment hittar du bland annat mastförstärkare för FM och UHF som ALCAD Antenna multiplexer MM-406. Denna enhet stöder även VHF och BI signaler och erbjuder god förstärkning i de allra flesta fall. Den har totalt fyra stycken ingångar och stöder frekvenser från 40 MHz upp till max 862 MHz. Beställ online enkelt och smidigt hos Solberga Teknik där du får fri frakt vid köp över 199kr.

För dig som endast är ute efter en förstärkare till UHF-antenn så finns exempelvis den högpresterande TRIAX MFA 611 som har en hög utnivå samt hög förstärkning och 10-25 dB. Den har en enkel installation och erbjuder utmärkt kvalitet till ett bra pris. Triax är även en välkänd tillverkare som t.ex tillverkar produkter som antenner, filter, antennförstärkare och mer.

Hur funkar en mastförstärkare?

En mastförstärkare är en enhet som används för att förstärka en signal på antennen, där den är som starkast. Den absorberar signalen som tas emot av antenn och skickar den till din enhet med en förstärkt signal.

Vart du bör installera mastförstärkaren

För optimal prestanda bör mastförstärkaren installeras så nära antennen som möjligt, med den ansluten med minst en meter koaxialkabel. Som namnet antyder är den mest idealisk att knytas, spännas fast på eventuell mast eller stolpe på taket.

Vart du bör koppla in mastförstärkaren

När du installerar mastförstärkarens strömkabel är det viktigt att placera den på en plats där den är säker från att stängas av eller dras ur ofta. Det är därför lämpligt att installera nätaggregatet på loftet eller vinden eller i ett skåp. Alternativt kan du också placera den bakom möbler men du bör komma på en lösning för att säkerställa att strömförsörjningen inte bryts.

Se till att installera nätaggregatet i sitt eget uttag, snarare än i ett förlängningsuttag eller adapter. Genom att göra det minimerar du effektivt riskerna för att den av misstag stängs av eller kopplas ur.